CME (Central European Media Enterprises - venture-ul TV al lui Roland Lauder in Europa de Est) a introdus un amendament in deal-ul cu Adrian Sarbu, prin care acesta nu mai are dreptul sa-si vanda cele 5 procente ramase din Pro TV SA si Media Pro International SA nu mai devreme de 12 noiembrie 2009, aflam dintr-un document SEC Info.

Adrian Sarbu a vandut in primavara acestui an cinci procente din cele doua contra a 49,8 milioane de dolari.

Intre CME si Adrian Sarbu exista un deal numit put option, prin care al doilea are dreptul sa vanda si cei dintai sunt obligati sa cumpere. Cu titlu de speculatie, putem spune ca Adrian Sarbu ar mai avea nevoie de bani - deci planuieste investitii marete - dar CME a zis pas pentru moment.

Documentul SEC Info mai cuprinde o informatie interesanta - anume ca CME detine 10% din Media Pro BV si Media Pro Management SA, doua companii la care Sarbu e majoritar. Prima controleaza Mediafax.

Atunci cand se vor vinde ultimele cinci procente din Pro TV SA si Media Pro International SA, Sarbu ar putea cumpara cele 10% din aceste doua companii, care sunt o “garantie” pentru put optionul de la primele doua.

Mai simplu de-atat nu se poate, sorry.

Comenteaza pe blogul lui Comanescu