Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a anuntat ca partidele de fotbal programate vineri, Ceahlaul-Gloria Buzau si Farul-Steaua, vor avea loc, desi in aceeasi zi este programata inmormantarea Patriarhului Teoctist, iar Ministerul Culturii doreste sa declare zi de doliu national.

"De ce sa nu se joace? Aia din combinat, de la Galati, lucreaza? Da. Si noi ne ducem la munca. Fotbalul nu mai e spectacol, fotbalul a devenit industrie. Ca in economia de piata, noi mergem sa muncim. Nu vad logica amanarii meciurilor. Pai daca in fiecare saptamana moare cate un prim-ministru, un presedinte de camera, un ministru, un popa, noi cand mai jucam?", a declarat Valentin Alexandru.

Oficialul LPF spune ca nu exista nicio posibilitate de reprogramare a celor doua partide. "Ne-am uitat pe calendar si nu mai exista nicio data cand sa putem reprograma meciurile. Apar apoi probleme de televiziune, de rating. Se joaca in trei zile o etapa pentru a nu se intalni meciuri la aceeasi ora. Nu mai vand publicitate si nu-mi mai dau banul mie.

Cand jucam? Daca imi spune cineva ce sa fac, sa-mi spuna si cum sa fac. Nu punem muzica pe stadioane nu facem veselie mare. Noi mergem la munca. Problema la noi e sa nu se faca 40 de grade sa moara fotbalistii pe stadion."

Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat decizia de a declara ziua de vineri zi de doliu national. Astfel, drapelul Romaniei va fi coborat in berna iar celelalte masuri care vor fi luate, vor fi mentionate intr-o hotarare de Guvern.