Trustul de media Lagardere, care opereaza in Romania retelele Radio 21 si Europa FM, are in plan lansarea unei noi retele de radio, ca urmare a achizitiei frecventelor Radio Deea.

Declaratia a fost facuta ieri- dimineata, in cadrul unei intalniri dintre reprezentantii trustului Lagardere si membrii Consiliului National al Audiovizualului, de catre Cristina Zegheru, vicepresedintele EDI Romania, companie care are in actionariat Lagardere Active Radio International SA.

Ea a spus ca, dat fiind ca Radio 21 detine deja frecvente in cateva dintre localitatile unde era prezenta si reteaua Deea, trustul Lagardere va creea o noua retea de radio care va emite doar in localitatile respective, printre care se numara si Bucuresti.

Cristina Zegheru nu a putut oferi mai multe detalii despre noua retea, spunand ca, pentru a decide ce format va avea aceasta, vor fi efectuate intai mai multe studii de piata si cercetari. Ea a mai spus ca spera ca noua retea sa ajunga, eventual, retea nationala.

Pana la efectuarea studiilor de piata care vor ajuta la conturarea noii retele, pe frecventele din care va fi compusa aceasta va fi pastrat actualul format muzical al Radio Deea, a mai explicat Zegheru.

Printre frecventele in cauza se numara cele din Bucuresti, Bacau, Botosani, Buzau, Onesti, Piatra Neamt si Zimnicea. Noua retea va difuza, ca si Radio 21, inclusiv program local.

de Sorina Iordan

integral in Bussines Standard