La cea de-a patra editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL desfasurata in perioada 13 - 19 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii vor intra in competia pentru Trofeul ANONIMUL 2007 noua lungmetraje ce vor fi jurizate de un juriu prezidat de Marina Grasic, producatorul executiv al filmului Crash, premiat cu trei premii OSCAR in 2006, informeaza organizatorii.

Romania este prezenta in competitie cu ‘California Dreamin’ (nesfarsit), in regia regretatului Cristian Nemescu.

Cele 9 lungmetraje care vor concura pentru Trofeul ANONIMUL 2007 sunt:

  • MON FRERE SE MARIE, regia Jean-Stephane Bron, Elvetia
    Locarno 2006

  • INTERVIEW, regia Steve Buscemi, SUA
    Festivalul de Film Sundance 2007

  • FLANDRES, regia Bruno Dumont, Franta
    Marele Premiu al Juriului Cannes 2006

  • VIER MINUTEN, regia Chris Kraus, Germania
    German Cinema Festivalul de Film de la Berlin 2007

  • MIO FRATELLO E FIGLIO UNICO, regia Daniele Luchetti, Italia
    Premiile David di Donatelo pentru cel mai bun actor, actrita in rol secundar, montaj si scenariu

  • CALIFORNIA DREAMIN’ (nesfarsit), regia Cristian Nemescu, Romania
    Premiul sectiunii Un Certain Regard, Festivalul de Film de la Cannes 2007

  • TUYA’ MARRIAGE, regia Quanan Wang, China
    Ursul de Aur Festivalul de Film de la Berlin 2007

  • LONDON TO BRIGHTON, regia Paul Andrew Williams, Marea Britanie
    Nominalizat la BAFTA 2007 pentru cel mai promitator tanar regizor

  • THE BANISHMENT, regia Andrei Zviaghintsev, Rusia
    Premiul pentru cel mai bun actor Festivalul de Film de la Cannes 2007

    Juriul sectiunii de lungmetraj va fi prezidat de Marina Grasic, producatorul executiv al filmului Crash, premiat cu trei premii OSCAR in 2006 (Premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun montaj si cel mai bun scenariu original).
    Din juriu mai fac parte Irina Margareta Nistor - critic de film, Emmanuel Benhiby - producatorul filmului Paris, je t’aime (vazut si pe marile ecrane din Romania) si Swel Noury - regizor, castigator al Trofeului ANONIMUL 2006 pentru filmul Heaven’s Doors (realizat impreuna cu fratele sau Imad Noury).

    Juriul sectiunii de scurtmetraj fictiune este format din Cristina Corciovescu, critic de film - Presedinte juriu; Hanno Hofer, regizor si Jean-Julien Chervier, regizor Franta, castigatorul Premiului pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune in 2006 pentru filmul Le temps des cerises.

    Juriul sectiunii de scurtmetraj animatie este format din: Clemens Steiger, regizor Elvetia - Presedinte juriu, castigatorul Premiului pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie in 2006 pentru filmul Not the End; Theodor Schwinke, jurnalist Screen International si Mihai Chirilov, critic de film.

    Anul acesta, toate filmele din competitia de lungmetraj si scurtmetraj, precum si cele din programele paralele din cadrul festivalului, vor putea fi urmarite atat in cele trei sali ale Complexului Cinema cat si in Satul Filmului (camping).

    Trofeul Anonimul are o valoare de 10.000 de dolari.

    Publicul prezent la Sfantu Gheorghe va acorda doua premii: pentru cel mai bun lungmetraj (in valoare de 1000 USD), respectiv cel mai bun scurtmetraj (in valoare de 500 USD).

    In perioada 5-7 octombrie 2007 va avea loc la Bucuresti retrospectiva celei de-a patra editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, care va cuprinde cele mai bune filme prezente in festival, precizeaza organizatorii.