Politicienii si-au adus aminte

Moartea Patriarhului Teoctist invie proiectul Catedralei Mantuirii Neamului

de Cristian Covaci     HotNews.ro
Miercuri, 1 august 2007, 0:00


Unde ar urma sa fie ridicata Catedrala
Foto: Patriarh.ro

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, vrea sa continue proiectul regretatului Patriarh Teoctist, acela de construi Catedrala Mantuirii Neamului. Prezent in Dealul Mitropoliei pentru a aduce un ultim omagiu parintelui Teoctist, Videanu a declarat „spera sa realizeze proiectul cu ajutorul bunului Dumnezeu”, inainte de expirarea mandatului sau.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, citat de presa de astazi, a declarat marti ca marea dorinta a Patriarhului Teoctist de a vedea acest proiect realizat ar trebui indeplinita.

Terenul pe care ar urma sa se ridice cladirea se afla in spatele Casei Poporului, pe Dealul Arsenalului, pe un teren de 11 hectare. Acestea au fost trecute in cursul anului 2006 in proprietatea Patriarhiei Romane, insa aproximativ o treime din teren este supus unor cereri de revendicare.

Primaria Capitalei a aprobat deja Planul Urbanistic Zonal care reglementeaza constructia Catedralei, aceasta urmand a fi mai inalta decat Casa Poporului, caracteristica ce o va face vizibila din orice colt al Bucurestiului.

Planurile clerului de a realizare a acestui proiect au nascut de-a lungul timpului foarte multe controverse, iscate in mod special din cauza locatiei.

Initial se dorise ca lacasul de cult sa fie realizat in parcul din fata magazinului Unirea, pentru ca ulterior sa fie ales Parcul Carol. Refuzul lui Traian Basescu de a aproba acest proiect precum si opozitia catorva Organizatii Non-Guvernamentale precum si a rezidentilor zonei au facut ca si aceasta idee sa fie abandonata.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


467 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Catedrala lu Peste (Miercuri, 1 august 2007, 17:59)

  teo si mircea badea [anonim]

  Dar de ce sa nu facem un parc in acele locuri? Chiar trebuie sa umplem orasul de betoane? De ce nu se planteaza pomi in parcul Izvor? De ce se criticau blocurile comuniste si acum se construiesc numai blocuri? Propun ca fiecare intersectie sa aiba biserica ei. Amin.
 • 0 (0 voturi)    
  Se poate vedea un model? (Miercuri, 1 august 2007, 18:04)

  http://blog.evolution-online.eu [anonim]

  Ceausescu a avut un vis, sa construiasca "casa poporului" o constructie monstruoasa si megalomanica, si a construit-o. Fostul Patriarh a avut un vis, sa construiasca "catedrala mantuirii neamnului" (un fel de mall religios), o constructie la fel de mosntruoasa si megalomanica. Acum, politicienii nostri, pt. a mai castiga din simpatie, se dau de ceasul mortii sa o construiasca. Mai vede cineva un model in toate astea? Se pare ca chiar daca comunismul teoretic a murit, spiritul lui inca mai bantuie tara asta!
 • 0 (0 voturi)    
  aia ne trebuie (Miercuri, 1 august 2007, 18:21)

  Sharpele [anonim]

  Faceti frate niste blocuri, camine studentesti ceva din banii aia. Ganditi-va la tineri, ca babele gasesc ele unde sa se-nchine, si fara ditai catedrala.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce primar.. ce caracter.. (Miercuri, 1 august 2007, 18:23)

  Mirciulica [anonim]

  Incredibil ce-l preocupa pe Videanu. In afara de lupta zilnica cu traficul, anul asta m-au mai enervat si cursele de masini din centrul Bucurestiului. E un pedist pe care n-o sa-l mai votez vreodata.
 • 0 (0 voturi)    
  Catedrala Mantuirii Neamului (Miercuri, 1 august 2007, 18:25)

  nana1929 [anonim]

  Ce frumos suna! Si uite asa incep sa se concretizeze mai multe idealuri! Daca domnul Videanu spera sa duca la indeplinire acest proiect, sa ramana consecvent in aceasta dorinta. Va fi cel mai mare bine pe care il va face tuturor romanilor si nu numai romanilor.

  Sunt convinsa ca voi trai suficient sa vad cu ochii mei, ceea ce Preafericitul Teoctist, n-a mai apucat.

  Refuzul Presedintelui Traian Basescu, de a aproba acest proiect in parcul Carol, isi are si acesta rolul sau. Catedrala Mantuirii Neamului, este o dorinta ce dainuie de multe secole si este scris sa se intample doar la timpul si la locul potrivit.
  Observ, cu o satisfactie care imi da un sentiment de fericire, cum doar Dumnezeu stie sa lucreze.
 • 0 (0 voturi)    
  Megalomanie (Miercuri, 1 august 2007, 18:25)

  bogdan [anonim]

  Ambitia asta de a construi un megalit se pare mult prea departe de notiunea de smerenie ce ar trebui sa caracterizeze clerul. Sunt de acord, toate tarile cu istorie crestina au catedrale impresionante. Insa alaturi de ele au si institutii de protectie sociala patronate de biserica si au o autonomie financiara care le permite sustinerea de proiecte sociale. Or la noi BOR se plange de lipsa de fonduri, in schimb solicita o cheltuiala uriasa pe un monstru arhitectonic. Asta in timp ce cei cativa preoti care au facut ceva pentru comunitatile in care se afla sunt subiecte de jurnal de la ora 5, fiind ceva spectaculos.
 • 0 (0 voturi)    
  prostie (Miercuri, 1 august 2007, 18:40)

  vrajeala [anonim]

  O noua monstruozitate linga o alta monstruozitate ... o mare dorinta cu iz ceausist.
  Ce-ar fi sa indeplinim dorintele tuturor care mor ... nenea Vacaroiu, ce ziceti?
  Miroase a campanie electorala.
 • 0 (0 voturi)    
  Bani in vint (Miercuri, 1 august 2007, 18:42)

  Spartakus [anonim]

  Cu miliardele necesare pentru a construi aceasta magaoaie demna de visele megalomane ale lui Ceausescu, Biserica ar putea face ceva mai bun: camine pentru batrini si orfani, burse pentru tinerii saraci, actiuni utile, cu o finalitate evidenta, care sa justifice scopul ei pe acest pamint - milostenia. Dar ce e de mirare ca grangurii din fruntea BOR vor asemenea nastrusnicie aberanta, pentru fala si marire, cind ei te fura ptr un botez sau o nunta mai ceva ca-n codru, sint hulpavi si sireti, iar amaritii care n-au bani sa plateasca risca sa ramina cu mortu' pe masa fiindca "parintele" n-are chef sa-l ingroape pina nu primeste lozul gros... Lui Iisus i-ar fi rusine de asemenea "catedrale" si de asemenea atitudini, demne de pagini, nu de crestini. Si va mai mirati de ce se indeparteaza tinerii de Biserica...
 • 0 (0 voturi)    
  Limbajul conteaza (Miercuri, 1 august 2007, 18:50)

  adi [anonim]

  Dragul meu Cristian Covaci: dupa cum ti-a mai spus cineva azi nu e "Moartea lui Teoctist" ca nu e Gigel din Adunatii Copaceni (comentariul 41 la articolul tau "Aur si SUV-uri la catafalcul Patriarhului")
  Avand in vedere cum ai scris acel articol imi dau seama ca iti este mai greu.
  Dar TE ROG: fa un efort de evlavie.
  Acest gen de articole este citit de persoane ceva mai religioase si creezi multa iritare.
  Sa-ti dea Dumnezeu multa intelepciune!
 • 0 (0 voturi)    
  Re la comentariul meu (Miercuri, 1 august 2007, 18:54)

  adi [anonim]

  "Acest gen de articole este citit de persoane ceva mai religioase"
  Dupa cum arata primele comentarii nu pare a fi asa.
 • 0 (0 voturi)    
  Prada de bani (Miercuri, 1 august 2007, 18:57)

  d'coios [anonim]

  Nu sint destule biserici si catedrale goale? Umpletile pe alea in fiecare duminica si apoi pradati banii pe constructii megalomanice in cinstea egoului uman si nicidecum spre slava lui Dumnezeu care uraste asemenea expresii diabolice.Ajutati saracii, orfanii si vaduvele si abia apoi Dumnezeu i-si va intoarce fata catre Romania nu ca sa vada o cladire moarta din nastere.
  Treziti-va si lasati mortii sa-si ingroape mortii.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Adi de la 9 (Miercuri, 1 august 2007, 19:08)

  George [anonim]

  Draga Adi
  Nu cred ca ai mai mult de 30 de ani ca altfel ai fi stiut cine a fost Teoctisc. Un slujbas comunist care pentru a-si pastra scaunul a plecat capul in fata comunistilor si securistilor.
  Nu s-a impotrivit in nici un fel demolarii bisericilor de catre comunisti ba chiar si-a dat acordul pentru daramarea mitropolieie. A pedepsit preotii care nu s-au supus regimului comunist. A fost un lup in stana de oaie. Un comunist si un oportunist. Marile lui 'realizari' printre carevizita Papei la Bucuresti nu au nimic in comun cu ceea ce ar trebui sa fie spiritul crestin.
  Ma mira ca romanii au memoria asa de scurta si nu-si mai amintesc cine a fost acest individ
 • 0 (0 voturi)    
  Si eu... (Miercuri, 1 august 2007, 19:29)

  cetateanul@romania.ro [anonim]

  Si eu cred ca mai degraba am face parc in spatele casei poporului decat iar constructie. Copaci, natura, asta ne trebuie caci altfel riscam sa murim asfixiati din cauza poluarii in bucuresti. Nu cred ca ne trebuie biserici mai inalte decat casa poporului ca sa aratam ca avem credinta in Dumnezeu. Nu cred ca o asemenea constructie are ceva de a face cu Dumnezeu, ci mai degraba cu oamenii si ambitiile lor.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru George de la 12 (si ceilalti de aceeasi parere) (Miercuri, 1 august 2007, 19:44)

  adi [anonim]

  Chiar daca ar fi omorat cu mana lui pe cineva nu suntem noi chemati sa-l judecam.
  "... si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri"
  Sau daca vrei altfel: "si nu ne ierta noua... precum nici noi nu iertam"
 • 0 (0 voturi)    
  Locul Catedralei! (Miercuri, 1 august 2007, 20:41)

  Ducu [anonim]

  Catedrala se va face numai unde va vrea Dumnezeu si nimeni altcineva!

  @14 De acord cu tine. Barna din ochiul meu e mai mica decat paiul din ochiul altuia!
 • 0 (0 voturi)    
  preoti si banii (Miercuri, 1 august 2007, 20:58)

  unul din NE tarii [anonim]

  nu am auzit niciodata un preot sa se fi implicat in actiuni umanitare din satul sau sau cel putin sa informeze autoritatile de cazurile de tortura sau agresiune impotriva copiilor de asa numit "parinti" din satul pe care il pastoreste, ci doar ei se implica doar in constructiile de biserici si implicit casele lor de parhori si de retrocedari de terenuri(in unele cazuri sate intregi) si paduri
 • 0 (0 voturi)    
  catedrala MANTUIRII? mantuirii CUI? (Miercuri, 1 august 2007, 21:07)

  epsilon [anonim]

  Am zis tot in titlu...
 • 0 (0 voturi)    
  catedrala neamului, (Miercuri, 1 august 2007, 23:23)

  bujor [anonim]

  Dorim catedrala neamului.Celor care nu le place sa stea pe vatra lor.Nu le vom cere nici o para,dar nu mai puneti bete in roate.Sunt destui ce nu-i rabda pe saracii romanasi.Chiar asa am ajuns, ca sa ne halim precum canibalii?
  Domnul din ceruri va avea grija sa se implineasca si acest deziderat ,daca este cu aprobarea sa. Pe neispraviti nu va f___
  grija de durerile noastre, stati in turnul vostru de fildes.
 • 0 (0 voturi)    
  moartea lui maniu (Miercuri, 1 august 2007, 23:52)

  dumitru [anonim]

  in 48, a solicitat "si noi vrem moartea lui MANIU" . Cartea zice ca sunt trei martori inca in viata.
  In 89 trebuia sa plece din fruntea BOR. a ramas astfel incremenita in starea de dinainte de 89. aici e nevoie de reforma, in BOR.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru nana (5), adi (9), ducu(15) si altii ce vor urma aidoma (Miercuri, 1 august 2007, 23:52)

  Alhambra [anonim]

  OK, corect din punct de vedere al invataturilor crestine; nu judecam; zicea odata cineva ca Dumnezeu nu e bun, e drept, asa ca dupa (fiecare) fapta, si rasplata. Dar, doamnelor, domnilor, fratilor, oameni buni,
  una la mana: nu stiu ce varste aveti, dar eu as vrea ca fetita mea (in caz ca va ramane in capitala) sa nu creasca sufocata de esapamente si ziduri, vreau ca atunci cand se va-ndragosti (sau va chiuli :) ) sa se plimbe intr-un parc, nu pe scarile rulante de la un mall sau la umbra zidurilor te miri caror constructii, inclusiv cea in discutie;
  doi: biserica ni s-a infatisat noua dintotdeauna ca ajutatoare la nevoie; de ce prea-sfintiile lor, in loc sa faca o magaoaie in buricu` targului nu impart din milionu` ala de euro (sau cat o costa) prin tara unde mor oameni in spitale ca n-au simple medicamente, sau sa le imparta oamenilor apa unde era seceta-n toi, sau altceva....si sa nu-mi raspundeti ca s-a facut ! e vax fata de ceea ce e nevoie! si clerul stie asta, da` se face ca nu vede, deh, care n-ar da sa-si vada scris numele cu litere de-o schioapa pe pereti.... fudulie romaneasca...
  in concluzie: sa gandim un pic in viitor, avem nevoie de spatii verzi, aerisite, poluarea trebuie redusa, si nu-s vorbe goale, putin cate putin .......Doamne ajuta !
  s...si inca ceva: am inteles ca raspunsul la ''din ce bani se construieste'' a fost: in mare parte din donatii !! Daca oamenii care doneaza pentru catedrala ar da o paine vreunui batranel amarat de pe strada poate ar fi mai cu folos...
 • 0 (0 voturi)    
  Locatie proasta, dimensiuni ridicole ... (Joi, 2 august 2007, 1:42)

  Xerxes [anonim]

  ... sa se construiasca si respectiva catedrala, cata vreme va fi intr-adevar un monument emblematic pt. Bucuresti si ortodoxia romana ... Numai ca la felul in care se prezinta actualmente lucrurile, nu prea cred ca exista asemenea sanse ... Prea megalomanic pare proiectul pt. posibilitatile actuale, iar ca sa construiesti ceva cu adevarat monumental, care sa impresioneze (in sensul pozitiv al cuvantului), banii nu trebuie sa reprezinte o problema... Niciuna din catedralele celebre ale Europei nu a fost construita "cu economie" sau cu compromisuri, in locatii idioate ...

  ... Nici ca se putea mai proasta asezare decat in preajma Casei Poporului, nu neaparat din cauza asocierii cel putin interesante a celor doua, ci a faptului ca astfel vor exista 2 colosi, inghesuiti unul langa altul, care se vor "stingheri" reciproc...

  ...ca sa nu mai vorbesc de faptul ca o biserica construita intr-unul dintre stilurile arhitectonice specifice ortodoxiei romanesti (bizantin , moldovenesc, brancovenesc, etc) , si care sa fie chiar mai inalta decat Casa Poporului ( care are aproape 90 m ) nu poate sa arate decat grotesc ... Imi amintesc de ce scria Calinescu in "Bietul Ioanide" , unde aparea o dezbatere similara despre constructia unei mari catedrale, cum ca bisericile autohtone arata frumos doar pana la o anumita dimensiune, iar daca se depaseste acea proportie critica, devin monstruoase ca infatisare ... Si cam are dreptate... Catedralele "faraonice" ale Europei , care sunt intr-adevar impresonante, sunt gotice sau renascentiste, nu bizantine... Nu oricarui stil i se potrivesc dimensiunile uriase ... Chiar Sf. Sofia din Constantinopol ,simbolul Bizantului, nu are mai mult de vreo 60 m, iar Catedrala Mantuirii se vrea mai inalta de 90 m...Cum (naiba) va arata asa ceva? Un kitsch grandios, specific mioritic...

  ... Asa ca parerea mea ar fi sa nu se precipite nimeni cu constructia ei, daca vor intr-adevar sa lase ceva de valoare posteritatii...Graba strica treaba...
 • 0 (0 voturi)    
  o sa fie mishto (Joi, 2 august 2007, 1:54)

  Codruta [anonim]

  raliu' lu' Videanu in jurul Catedralei lu' Videanu - si a lu' Teoctist >:)
  Fum dintr-o parte... fum dintr-alta... tot aia... :-pp
 • 0 (0 voturi)    
  pentru toti necredinciosii !!! (Joi, 2 august 2007, 3:31)

  crestin ortodox [anonim]

  Stau si ma crucesc uitandu-ma ce baliverne indrugati!!!
  Parca vad ca toti cei care isi dau cu parerea despre Catedrala, Patriarh, etc, sunt niste ignoranti care niciodata nu au facut o fapta de milostenie sau nu au pus macar o caramida la temelia unei Biserici. Ridicoli mai sunteti !!!!
  Daca nu sunteti crestini ortodocsi practicanti nu aveti dreptul sa va dati cu parerea despre ce a facut bun sau rau Sf Biserica sau Patriarhul .
  "Decat sa se construiasca megalomania de Catedrala, zice unul, mai bine sa se faca Camine Studentesti". Chiar asa, zic eu, ca sa aveti voi ce distruge, ce rupe, ca doar aia ramane posteritatii.
  Daca generatiile trecute gandeau la fel cum ganditi voi Romania noastra era o curte plina de gunoaie . Asa mai avem si noi cu ce ne mandri din punct de vedere arhitectural.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu de catedrala avem nevoie in Bucuresti (Joi, 2 august 2007, 4:01)

  Radu [anonim]

  Catedrala nu cred ca se va construi, cum pana acum proiectul a mers cu ajutorul lui Dumnezeu, asa va merge si de acum inainte, incluvsiv in termeni de eficacitate a lucrului in echipa. Noi romanii nu suntem in stare inca sa construim monumente marete care sa ne reprezinte cultura si sa ramana peste timp simboluri ale Bucurestiului. Eu as vrea sa vad in oras gradini, strazi pietonale si piete publice care sa ne aduca aminte cum sa comunicam si sa fim prieteni, ar fi un lucru mai benefit spiritual pentru noi decat orice alt lacas de cult.
 • 0 (0 voturi)    
  GURA! (Joi, 2 august 2007, 5:17)

  ONEL [anonim]

  Daca ati sti cum lumea nu are loc in biserica la actuala "catedrala",nu ati mai spune ca NU TREBUIE CATERDALA MANTUIRII NEAMULUI! Bisericile au fost intotdeauna parcuri pline de verdeata.Catedrala ocupa cat cateva fire de iarba...dar restul de 11 hectare vor fi flori si arbusti ornamentali.CEI CE NU SUNT DEACORD CU RIDICAREA CATEDRALEI,SA NU INTRE IN EA NICIODATA!am glumit...
 • 0 (0 voturi)    
  @23 (Joi, 2 august 2007, 5:19)

  vaxile [anonim]

  cu alte cuvinte, ciocu' mic si ziditi biserici, nu?
  dom'le, uite ce e ...
  1. cei care-si dau cu parerea despre ceva sunt oameni care au dreptu' sa-si dea cu parerea. si io pot sa-ti spun ca toti aia care-si dau cu parerea despre ai' de-si dau cu parerea e niste tembeli. iti place sa te fac tembel? nu cred. asa ca fii civilizat (stiu, esti fundamentalist ortodox, civilizatia iti repugna; well, naspa pentru tine)
  2. unii dintre noi ne-am ocupat cu constructii mai ... lumesti, ca fabrici si uzine. regretam ca n-am putut sa zidim in schimb biserici. ne-am gandit ca poate tre' sa si producem ceva, nu numai sa consumam.
  3. de ce te deranjeaza caminele studentesti? si de ce sa "le rupem"? sa inteleg ca insulti indirect studentii?
  4. generatiile precedente credeau diverse lucruri, ca pamantu' e plat si-n centru' universului, ca aparatele mai grele ca aeru' nu pot zbura, ca interventiile chirurgicale sunt ocupatie diabolica, etc. noi am evoluat. intre altele, nu mai construim cu exoschelete, ci cu endoschelete. prin alte locuri, pana si bisericile se construiesc cu endoschelete, si arata foarte reusit. omu' ala care-ti povestea despre stilu' brancovenesc a uitat sa-ti spuna ceva: e anacronic.
 • 0 (0 voturi)    
  proiectul Catedrala (Joi, 2 august 2007, 5:44)

  allstar [anonim]

  Nu cred ca ne trebuie o alta catedrala in Bucuresti.
  Oricum ar fi o frectie la un picior de lemn.
  Sa speram ca noul Patriarh va renunta la acest gand de megaloman.
  Daca parintele Rafail Noica fiul filosofului Nicolae Noica I se va face mila de credinciosii romani si va accepta sa fie patriarhul romanilor sunt convins ca proiectul Catedralei Mantuirii Neamului va ramane doar in amintirea noastra.
  Biserica Ortodoxa Romana are nevoie de o persoana neutra cu dragoste de Dumnezeu si de oameni si nu de limbi de lemn sau politisti ecleziastici.
  Chiar daca unii dintre candidati se lauda cu doctorate si para doctorate in teologie care nu fac doi bani in fata lui Dumnezeu si pentru credinciosi nu reprezinta nimic.
  Sf. Ioan Cassian spunea ca teolog este cel care se roaga.
  Asa ca scolile lor inalte nu valoreaza nimic daca ei nu cred in Dumnezeu si ii urasc pe oameni sau ii pretuiesc doar pentru banii lor.
 • 0 (0 voturi)    
  @ 23Crestini da! pagini nu! (Joi, 2 august 2007, 6:25)

  d'coios [anonim]

  Dupa crestin nu mai urmeaza nimic. Ori esti , ori nu esti si cu caramizi la temelie nu ajungi nicaieri, nici chiar in Iad. Citeste Biblia si roaga-te, da-ti averea la saraci si urmeaza exempul lui Isus, ia-ti o legatura la briu si o pereche de sandale , pleaca in lume si propovaduieste Evanghelia ca nu scrie nicaieri sa construiesti catedrale care sa mintuiasca pe cine? Nu-ti dai seama ce aberatie pagina ti se baga pe git de la cei care va tin in iesle ca sa va ia banii?Catedralele - deci nu credinta in Cristos- salveaza neamul. Ai mila de ei Doamne ca nu stiu ce fac... si mai sarutati poze de securisti neinsufletiti sa va vina putin mintea la cap!
 • 0 (0 voturi)    
  locatia (Joi, 2 august 2007, 7:40)

  Vali [anonim]

  daca ei vor sa o construiasca si biserica are banii.. sa o construiasca. Dar nu langa casa poporului! trebuie sa existe clar o delimitare intre biserica si stat! Statul se ocupa de interesele tuturor cetatenilor, indiferent de religie, pe cand o anumita biserica se ocupa doar de o parte a cetatenilor...
 • 0 (0 voturi)    
  Catedrala Mantuirii Neamului (Joi, 2 august 2007, 7:44)

  Max [anonim]

  "A mantui" are si sens de "a termina".
  Ce-o fi vrut sa zica Prea...
 • 0 (0 voturi)    
  autostrazi versus catedrala (Joi, 2 august 2007, 8:20)

  dionis [anonim]

  Preferam sa citesc ceva despre proiectele privind construirea de autostrazi, proiecte care vor fi si realizate. Mai jos este un articol in care suntem informati ca in weekend traficul pe A2 va fi restrictionat pentru masinile de mare tonaj. Jenant, in loc sa construim autostrazi, restrictionam traficul pe cele existente, datorita aglomeratiei. In acelasi timp dezbatem subiectul unei constructii megalomanice. In ceea ce priveste marea dorinta a patriarhului de a construi aceasta catedrala, cred ca era interesant daca o construia deja cu banii lui sau daca s-ar fi construit acum dar tot cu banii lui. In rest, Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l ierte pentru toate relele pe care le-a facut poporului roman.
 • 0 (0 voturi)    
  idee (Joi, 2 august 2007, 8:40)

  croc [anonim]

  Ideea construirii acestei catedrale nu a apartinut Patriarhului Teoctist ci primului Patriarh al Romaniei. Nu mai aruncati cu noroi daca nu stiti !!
 • 0 (0 voturi)    
  ptr. Alhambra si nu numai (Joi, 2 august 2007, 8:41)

  nana1929 [anonim]

  Acum cand am aflat secretul existentei si mai ales cum lucreaza Dumnezeu, imi este si mai greu sa fac comentarii sau sa judec oameni despre care am auzit lucruri rele, dar si bune! Totusi, voi mai face un efort si incerc sa va lamuresc.

  Toate prin cate au trecut romanii si Romania in ansamblul ei, au fost atrase, tot de catre romani. Daca Teoctist a fost omul comunistilor, sau legionar, nu mai conteaza. Conteaza doar ce lasa in urma sa. Asa ca... Dumnezeu sa-l ierte, noua tuturor romanilor ramasi in viata sa ne dea intelepciune.

  Spui ca nu vrei sa-ti cresti fetita printre ziduri!
  Sunt de acord cu tine. Si mie imi plac spatiile verzi si mai ales, IUBESC cu toata fiinta mea tot ce se numeste NATURA.
  1. Acest loc pentru Catedrala, a fost stabilit cu mult timp inainte sa ne nastem, chiar unii dintre noi, de insusi Dumnezeu. Asta se numeste ca Dumnezeu, lucreaza ca sa indeplineasca dorinta mai multor oameni, chiar daca meritul proiectului in sine ii este atribuit lui Teoctist.
  2.Vrei, spatii verzi pentru fetita ta? In Biblie spune! "Cere si ti se va da!" sau "Bate la usa si ti se va deschide!" Cere-i lui Dumnezeu cum si unde vrei sa traiesti si ramai increzator, ca dorinta ti se va indeplini.
  3.Pentru detalii, cauta pe internet, documentarul The Secret, acest film te va lamuri indeajuns.

  Asa ca, oameni buni, renuntati la trufie, lacomie, dusmanie si cleveteala inutila. Dumnezeu ne da tot ce dorim si ii aduna pe oamenii care se aseamana intre ei, la dorinta noastra. El este Stapanul nostru si ne indeplineste fara ezitare, absolut ceea ce ii cerem. Pentru asta trebuie sa cunoastem trei reguli:
  1. Sa stim exact ce sa-i cerem
  2. Sa-l lasam pe El, sa gaseasca caile de indeplinire
  3. Sa stim cand este momentul sa primim. La cea din urma, este necesar sa invatam cum sa va intelegeti sentimentele pe care le aveti.
 • 0 (0 voturi)    
  ptr. Alhambra si nu numai, continuare (Joi, 2 august 2007, 8:47)

  nana1929 [anonim]

  Eu, fara sa ma laud, am ajuns, cu ajutorul lui Dumnezeu la acest nivel, dupa ani de experienta. Am avut un singur dezavantaj, filmul despre care v-am pomenit mai sus, abia zilele trecute l-am vazut. Din acea zi, am inceput sa ma simt tot mai fericita!

  Asa ca, haideti sa ne unim fortele, toti cei care suntem oameni cu intentii bune si sa ne dorim ca Dumnezeu sa ne indeplineasca dorintele, pentru o Romanie prospera si un nivel de trai foarte bun.
  Comunismul, ne-a privat de cel mai mare drept pe care il are OMUL, drept lasat de Dumnezeu. DREPTUL de a GANDI LIBER.
 • 0 (0 voturi)    
  o prostie! (Joi, 2 august 2007, 9:01)

  LIV [anonim]

  De ce imi aduce acest lucru aminte de "Templul" din Ierusalim construit de Irod?
 • 0 (0 voturi)    
  Dorinta indeplinita? (Joi, 2 august 2007, 9:18)

  daniel lazr [anonim]

  "...marea dorinta a Patriarhului Teoctist de a vedea acest proiect realizat ar trebui indeplinita."
  Si cum o sa faca asta? il scot din mormant cand e gata si i-o arata? muuuahahahahaha lool
 • 0 (0 voturi)    
  Catedrala (Joi, 2 august 2007, 9:33)

  mihai [anonim]

  Daca s-ar ridica din temelii un oras, dupa mintea unora in centru ar trebui sa fie un mall si multe cladiri pentru birouri si nicidecum o biserica.

  Pentru Dumnezeu, pentru sufletul nostru trebuie sa dam cel mai bun loc!
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru @23 (Joi, 2 august 2007, 9:38)

  kontrol [anonim]

  Atata timp cat banii vin de la guvern, care primeste banii de la TOTI romanii prin taxe:
  CU TOTII AVEM CEVA DE SPUS legat de subiect. (persoana religioasa sau nu).
  Nu mai vorbi de parca ai fi dat doar tu bani din buzunar.
 • 0 (0 voturi)    
  @bujor (Joi, 2 august 2007, 9:39)

  bogdan [anonim]

  Dar vai.... ce cauta cuvantul ala rusinos in gura unui dreptcredincios?!
  Daca problema ridicarii catedralei ar tine doar de BOR, as fi de acord cu construirea ei. Asta in ciuda faptului ca o magaoaie de beton nu tine de adapost oamenilor din strada, nu da de mancare flamanzilor, nu vindeca bolnavii, nu educa orfanii. Pe toate astea le pot face, DACA VOR, preotii care slujesc la bisericile actuale, mai mult sau mai putin modeste. Numai ca cei mai multi sunt ocupati sa aibe beneficiu din circuitul banilor in biserica: enorias-preot de parohie-forurile superioare care l-au numit pe preot acolo.
  Realitatea, pe care sustinatorii constructiei fie o ignora fie nu o inteleg, este ca BOR NU ARE BANII necesari ridicarii catedralei. Parte din bani vor veni de la credinciosii care vor face donatii pentru parohiile lor, multi crezand ca vor sustine dezvoltarea propriei biserici. Parte din bani vor veni din fonduri primite de la stat de catre BOR, ca reprezentanta a credintei majoritare. Deci si de la noi, crestinii nepracticanti, aia pe care ne indemni sa nu ne aia grija. Adica de la cei care ar prefera un spital sau o gradinita in locul unui megalit.
 • 0 (0 voturi)    
  Mai bine 100 de biserici prin cartiere decat 1 imensa (Joi, 2 august 2007, 9:40)

  Ovidiu [anonim]

  Adevarul este ca in marile cartiere de blocuri ale lui Impushcatu' nu prea sunt biserici - oamenii stau afara si asculta pe la difuzoare, daca e frig sau ploua e vai de ei... de exemplu Militari are o singura biserica miniaturala.
  Decat o imensitate de aceeasi bani faceti multe biserici unde e nevoie, ca sunt in primul rand pentru batrani si ei nu pot merge departe.
 • 0 (0 voturi)    
  @Alhambra 20 (Joi, 2 august 2007, 9:42)

  Ducu [anonim]

  Repet!
  Catedrala se va face numai unde va vrea Dumnezeu si nimeni altcineva!
  Restul e ce ne dorim noi oamenii, si nu ce ne este intr-adevar de folos!
  Nu se va face ACOLO UNDE, ACUM, vor oamenii!
 • 0 (0 voturi)    
  Sau, mai degraba... (Joi, 2 august 2007, 9:44)

  zugu [anonim]

  ... Catedrala Neamului Prost
 • 0 (0 voturi)    
  Alternativa (Joi, 2 august 2007, 9:48)

  Andrei [anonim]

  Oare nu ar fi mai util sa se reconstruiasca Manastirea Vacaresti, cea demolata de comunisti?
 • 0 (0 voturi)    
  Ambitii de doi lei (Joi, 2 august 2007, 9:50)

  Horea [anonim]

  Mda, Videanu o ia dupa Basescu. Tichie de margaritar e catedrala asta de neam prost cum bine a mai zis cineva inainte.
 • 0 (0 voturi)    
  @Alhambra 20 (Joi, 2 august 2007, 9:58)

  Ducu [anonim]

  Repet!
  Catedrala se va face numai unde va vrea Dumnezeu si nimeni altcineva!
  Restul e ce ne dorim noi oamenii, si nu ce ne este intr-adevar de folos!
  Nu se va face ACOLO UNDE, ACUM, vor oamenii!
 • 0 (0 voturi)    
  Doamne Ajuta! (Joi, 2 august 2007, 9:59)

  Claudiu [anonim]

  Vai de biet roman saracul!
  Indarat tot da ca racul,
  Nici ii merge, nici se-ndeamna,
  Nicii ii este toamna toamna,
  Nici e vara vara lui,
  Si-i strain in tara lui.

  Multi se cred romani in tara asta.
 • 0 (0 voturi)    
  o prostie (Joi, 2 august 2007, 10:02)

  golf [anonim]

  Tara este plina de biserici goale.Mai bine ati face aziluri ptr. batrini sau gradinite, spitale sau scoli
 • 0 (0 voturi)    
  EXECRABILUL VIDEANU ! (Joi, 2 august 2007, 10:24)

  Fata lu' Popa Costica [anonim]

  Ce tarziu e pentru mine sa mai emigrez ! Exact asta ne trebuia ! Catedrala Mantuirii si Spalarii de Pacate a Neamului de Hoti!
 • 0 (0 voturi)    
  Rade-ti voi, dar nu e rasul vostru! (Joi, 2 august 2007, 10:53)

  nana1929 [anonim]

  Chiar in momentul asta, simt rautatile unora dintre voi!
  Dar mai stiu ca acestea se vor intorce ca un bumerang asupra voastra! Mi-este mila de cei care iau in ras insasi existenta lor.

  Este o vorba romaneasca:
  "Pana nu dai cu capul de sus, nu vezi pragul usii!"

  PS... acum stiu si cine va prelua conducerea BOR! :)
 • 0 (0 voturi)    
  despre catedrala ! (Joi, 2 august 2007, 11:06)

  tarciziu [anonim]

  Sunt uimit cata energie se consuma pentru contestarea ridicarii acestei catedrale !
  Sunt uimit cata inversunare se pune pentru oprirea construirii , in fond , a unei biserici .
  Se construiesc biserici in toata tara ! cu voia miilor de credinciosi !
  Si nimeni nu protesteaza!
  Se aseaza pe tapet , grija pentru cheltuirea unor sume de bani , sume care ar putea fi folosite in alte scopuri , ca de exemplu parcuri , autostrazi , cladiri de locuit....
  Sa zicem ca , cei care scriu , reprezinta societatea civila ..dar vai , aceasta societate civila nu vede cate potlogarii se fac cu spatiile verzi din Bucuresti , nu vede cati bani se cheltuie pentru o campanie electorala inutila si ridicola ca cea a referendumului care a fost , si care au sa mai fie , nu vede cati bani se arunca pe ..mereu asfaltarea strazilor , strazi care dupa o vara sau o iarna devin impracticabile , bani care se cheltuie pentru mereu rebordurarea trotuarelor , borduri care se schimba mereu dupa culoarea politica ...nimeni nu vede ..si atunci , toata aceasta frasuiala in jurul catedralei nu este oare falsa si ipocrita?????????
  Categoric este falsa , si reprezinta manipularea prin asazisa ,,societate civila ,, a altor interese nu tocmai limpezi cum s-ar parea..
  Toata aceasta frasuiala este foarte subtire , nefundametata , si fara o abordare profunda .
  Caci nu-i asa , ...."e usor a scrie versuri cand nimic nu ai de spus"....
  Sau , cum spunea batranul Patriarh care tocmai a plecat , "scrieti , scrieti , dar ma si cititi ".
  Asa ca , cititi , cititi mult ...si nu numai jurnale mondene , cititi mult si apoi cugetati !
  :)
 • 0 (0 voturi)    
  credintza duce la indobitocire (Joi, 2 august 2007, 11:22)

  deep sky [anonim]

  sunt cateva conceptzii lipsite de temei pe aici...
  prima ar fi ca am avea nevoie de biserica pt a a o duce mai bine (cu ignorantza si minciunile, abuzurile si prostia pe care le sustzine cu atata inversunare nu ma indoiesc).
  alta ar fi ca o constructzie de mari dimensiuni ar uni si salva poporul (de la ce? - nu cumva ne salveaza de la cea ce biserica ne provoaca?)
  unii vor catedrala asta pt ca se gandesc ei ca este un proiect deosebit ce va pune romania pe harta (mai bine facem un turn de 500 m inaltzime in centru bucurestilui, sa se vada pe toate hartzile)
  iar pt cei ce au resurse de consumat, consumatzi-le pe lucrurile care chiar conteaza...
 • 0 (0 voturi)    
  pentru @40 (Joi, 2 august 2007, 11:35)

  Mariana [anonim]

  In Titan bisericile sunt mai dese decat statiile de autobuz. Daca vrei 100 de biserici poti sa te muti acolo linistit, ai pe alese, nu trebuie sa te inghesui in una, ca oricum nu are cine le umple ...
 • 0 (0 voturi)    
  ptr. tarciziu, toata stima! (Joi, 2 august 2007, 11:35)

  nana1929 [anonim]

  Punct ochit, punct lovit!

  Un zambet cald de la mine! :)
 • 0 (0 voturi)    
  averile Bisericii si credinta neocomunistilor (Joi, 2 august 2007, 12:02)

  valeriu [anonim]

  Am vazut aseara la stiri ce bogatii are Biserica, Nu-mi venea sa cred...sute de hectare de paduri, imobile, actiuni...
  Preafericitul Teoctist n-a fost un sfant asa cum nici un slujitor al bisericii nu e, a fost un om care a murit ca orice om la o varsta venerabila pe care n-o apuca ce-i care-l plang si-i pupa sicriul fiindca ei sunt saraci, bolnavi, morti de foame. Se roaga ca prostii si nu-si dau seama ca nu-i ajuta Dumnezeu, ca au numai necazuri. Sa nu uitam ca Teoctist incepea fiecare slujba pomenindu-l pe Ceausescu si rugandu-se pentru el. Sau a facut Teoctist puscarie cu politicii la Aiud si nu stiu eu?
  Catedrala manturii neamului alta megalomanie postdecembrista a fostilor comunisti azi mari democrati si crestini care-si fac cruci peste cruci si-l pomenesc pe Dumnezeu dar ei tot atei sunt. Ce nevoie avem de aceasta catedrala? Care mantuire a neamului? In Romania se fura ca-n codru la toate nivelele. Cu toate ca litoralul si cabanele la munte sunt pline, majoritatea romanilor continua sa traiasca in mizerie. Rechinii isi impart intre ei terenuri si scot la licitatii tot. Evreii cumpara ieftin si vand scump. Acum si nepotii holocau$tilor cer euroi nemtilor fiindca sufera depresii pentru moartea bunicilor lor la Auschwitz si nu pot lucra. Traim intr-o lume pe zi ce trece mai nebuna. Rugati-va fratilor, plangeti-l pe Teoctist ca tot in mizerie veti trai inca 50 de ani. Construiti biserici ca sa vada occidentul ce credinciosi sunteti poate va mai da ceva ajutoare fiindca nu sunteti atei.
 • 0 (0 voturi)    
  nu vad legatura (Joi, 2 august 2007, 12:37)

  Codruta [anonim]

  Eu nu inteleg un lucru: de ce, daca a murit tipul asta, este mai de dorit sa se faca Catedrala, decat daca n-ar fi murit?
  In alta ordine de idei: argumentatia aluia de la nr. 50 m-a facut sa pic de ras: deci pentru ca unii fura cand se fac asfaltarile ar trebui facuta Catedrala? De ce? Ca sa poata sa fure si de la Catedrala? Sau pentru ca sa fie un loc de intalnire al hotilor, sa aiba si ei unde sa se roage la Dumnezeu sa le dea si mai mult de furat?
  Din cauza aia se gandesc sa o faca atat de aproape de Parlament? >:)
 • 0 (0 voturi)    
  ptr. Codruta (Joi, 2 august 2007, 12:49)

  nana1929 [anonim]

  Probabil, inca nu este pentru tine momentul ,ca sa intelegi de ce v-a fi construita Catedrala, dupa ce a murit "tipul asta".

  Sper ca nu ai picat de ras, de la etajul 7. :)
 • 0 (0 voturi)    
  Pt. cei carora le pute tot ce se intampla in Romania! (Joi, 2 august 2007, 13:01)

  Not a Saint! [anonim]

  Nu exista popor care sa se urasca pe el insusi mai mult ca poporul roman!
  Pe de alta parte, in majoritate, ganditi ca cine nu fura avand posibilitatea, data de vre-o functie inalta, este un PROST.
  Asta se numeste MIZERIE MORALA!
 • 0 (0 voturi)    
  Pai marmura de la titanmar are si ea nevoie de expunere (Joi, 2 august 2007, 13:57)

  vali.d [anonim]

  Nu la visul lui Teoctist ii e gindul lui Videanu,ci la visul lui,acela de a mai umple o magaoaie cu marmura de la Ruschita.Referitor la proiectul in sine ,eu nu cred ca nemul romanesc se mantuie prin ridicarerea de monstruozitati.Mai bine ar pune scolile si invatamintul la punct, decit sa arunce cu banii pe obiective ce tin mai mult de fudulie, decit de necesitate.
 • 0 (0 voturi)    
  pt. nr. 56 (Joi, 2 august 2007, 14:19)

  Codruta [anonim]

  Zau asha! deci este pentru "initiati" (o data ce pt. mine "nu-i momentul"), da?
  Pai, atunci, sa-i spuna Catedrala Initiatilor - nu Catedrala Mantuirii Neamului (ca si eu, aia care nu pricepe sunt din acest "neam") - si sa dea EI banii pentru ea, in NICI un caz bugetul! Iar terenul pe care se va face, sa fie cumparat de "initiati", NU sa fie dat din vreo proprietate publica!

  Acum, pe bune: este cineva in stare, sau nu, sa spuna de CE pt. ca a murit Teoctist ar fi timpul de facut acea Catedrala? Chiar exista vreun motiv mai serios decat inainte? In caz ca da - care?
 • 0 (0 voturi)    
  ptr. Codruta (Joi, 2 august 2007, 14:35)

  nana1929 [anonim]

  Ma bucur, ca nu ai picat de la 7.
  Asa sa fie precum spui! Cat despre raspunsul pe care il cauti, mai fa sapaturi. Cu siguranta, il vei gasi. Chiar daca, vei depasi pragul tineretii. :)

  PS... ai vazut filmul, spre care va tot indemn? Insa, ma tem ca inca nu esti la maturitatea necesara, pentru a intelege acest film. Tocmai d-aia este necesara aceasta Catedrala. Na! Ca ti-am raspuns si la intrebare! :)
 • 0 (0 voturi)    
  ptr. Not a Saint! (Joi, 2 august 2007, 14:45)

  valeriu [anonim]

  Gresesti, romanii nu au ura pe romani si pe tara; romanii ii urasc pe cei ce-i fura si mint. A critica hotia si coruptia din tara, a critica prostia unor romani, nu inseamna ca totul le pute romanilor. Dimpotriva, ii afecteaza ceea ce vad in jur, ceea ce traiesc, si in loc sa iasa in strada isi spun naduful pe Net.
  Romanii, majoritatea, ca orice popor sint manipulati de popi si politicieni. Si Biserica si Guvernul are nevoie de popor, fara el nu pot exista ca institutii. Mai avem o mare catedrala, Casa Poporului. Si ce? Cum bine spun mai toti, cu acei bani destinati implinirii dorintei lui Teoctist ar trebui sa se imbunatateasca invatamantul, sa se modernizeze scolile, sa li se dea batranilor medicamente, sa nu mai moara de foame pensionarii, etc., etc. Numai ca atunci cand se pune pe tapet o mare constructie isi freaca mainile afaceristii si prostii sint fericiti ca au o catedrala frumoasa unde sa se roage, de parca nu se poate ruga unu in casa lui, ca tot aia e; nu-i ajuta Dumnezeu, nu le da nimic, doar traiesc cu speranta ca-i aude si vede.
 • 0 (0 voturi)    
  despre o cladire numita Biserica! (Joi, 2 august 2007, 15:14)

  tarciziu [anonim]

  putem , desigur face orice fel de constructie folositoare oamenilor , putem face strazi , camine pentru copii , camine pentru batrani , banci , spitale cladiri de locuit mai mari sau mai mici , piscine , teatre , cinematografe , scoli ...
  putem face si adaposturi pentru animale ..
  putem face multe lucruri..
  Desigur...scria cineva ca sunt 100 de biserici intr-un cartier..si desigur trecem pe langa ele si zicem , iata o cladire numita biserica...
  Biserica nu este numai o cladire unde se aprinde o lumanare biserica inseamna inainte de toate sacralitate , inseamna comuniune intru sacralitate cu fratele tau intru credinta .
  biserica este locul unde sufletul incearca sa atinga dumnezeirea , de aceea biserica trebuie sa fie in inima noastra , pe fata noastra , pe trupul nostru si in mintea noastra si atunci vom respira si vom emana dragoste catre noi , din noi , pentru aproapele nostru .
  Cand vom incepe sa intelegem nevoia de sacralitate si deci nevoia de dragoste atunci poate , vom sti sa judecam daca avem nevoie , NOI , de ..sa zicem , o biserica numita catedrala!
 • 0 (0 voturi)    
  ptr. valeriu (Joi, 2 august 2007, 15:16)

  nana1929 [anonim]

  Este chiar atat de greu sa intelegi ca nu cu ura se rezolva o problema? Ce tot ii dai intr-una cu Casa Poporului? Asta a fost construita cu ani in urma si deja are alta destinatie. Acum se numeste Palatul Parlamentului. In ceea ce priveste Catedrala, nu este dorinta expresa a lui Teoctist. Mai documenteaza-te!
  Vrei sa dispara hotia si faradelegea care a ajuns in fruntea Romaniei? Atunci, participa la actiunile sociale care combat acestea si mai ales, fi alaturi de cei care muncesc pentru modificarea Constitutiei, pentru adoptarea votului uninominal, pentru reforma clasei politice si pentru o Justitie corecta si independenta. Sa nu uit si invatamantul, sanatatea si toate luate in ansamblul ei Economia Romaniei, care inca este gestionata de cei mai mari mafioti. Sti ce? Deja m-am plictisit de atata polemica. Pune-ti inteligenta la bataie inspre binele tuturor si uita ca singurul univers este doar cel din jurul tau.

  Stau si observ cu satisfactie, cum Dumnezeu ii scoate la suprafata pe ipocriti si pe misei, iar astia habar nu au! Vreti sau nu, ceea ce s-a hotarat in trecut, traim astazi! Ceea ce se hotaraste azi, vom avea in viitor. Iar eu voi contribui asa cum imi dicteaza Legea Universului, pana imi voi vedea scopul indeplinit. Incearca macar, sa te alaturi doar cu gandul, celor cu intentii bune pentru toti romanii, daca mai mult nu vrei. Daca tu nu ai nevoie de aceasta Catedrala, asta nu este valabil pentru toti. In definitiv, este un lucru bun, iar Dumnezeu, apreciaza faptele marete.

  CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI
  am certitudinea, ca aici NEAM, se refera la generatiile viitoare de oameni de orice nationalitate. Prin aceasta constructie, Dumnezeu, schimba intelesul tuturor religiilor, iar cei care n-au inteles adevarul despre existenta omului pe pamant, o vor intelege mai devreme sau mai tarziu.

  Si cu asta, am incheiat. Toate cele bune! :)
 • 0 (0 voturi)    
  ptr.nana1929 (Joi, 2 august 2007, 16:59)

  valeriu [anonim]

  "am certitudinea, ca aici NEAM, se refera la generatiile viitoare de oameni de orice nationalitate".

  Imi pare rau dar nu pot sa nu te citez cu una dintre enormitatile spuse. Iata ca am aflat ca NEAM vor fi viitorii imigranti afgani, chinezi, etc. care vor trai si se vor prasi pe pamantul romanesc si pentru ei este nevoie azi sa strangem cureaua, sa platim impozite si sa construim o mare catedrala, care dupa cum spui..." Prin aceasta constructie, Dumnezeu, schimba intelesul tuturor religiilor, iar cei care n-au inteles adevarul despre existenta omului pe pamant, o vor intelege mai devreme sau mai tarziu"...Brava!

  Sa construiasca Biserica singurica marea catedrala din averile ei si din banii unor donatori ca tine, nana.
  Am mai auzit nebuni care cred ca Romania e tara aleasa de Dumnezeu, ca va fi noul Ierusalim. TREZITI-VA!
 • 0 (0 voturi)    
  pt nana1929 (Joi, 2 august 2007, 17:16)

  C++ [anonim]

  tu nana mariuta... tu chiar crezi ce zici ashe-i?
  ha ha ha

  io-s de acord sa se faca aceasa catedrEala si sa adune in ea pe
  toate panaramele ca nana apoi sa inchida usile si sa le lase acolo sa se roage pana or veni mocani cu rulmentzi de vanzare
  ha ha ha

  hai nenorocitilor puneti mana si ridicatzi mizeria aia odata
  aveti grija sa nu uitati plasma TV sa se vada fariseii
  ...io ma duc la plaja si la scaldat
  ciocanilor

  gudbai
 • 0 (0 voturi)    
  ptr. valeriu (Joi, 2 august 2007, 17:20)

  nana1929 [anonim]

  Crezi ce doresti, musiu! Mai bine nebuni ca mine, decat intelepti ca tine!

  Salutare!

  PS. nu stiu daca ma trezesc, asa cu noaptea in cap, ti-asi fi dat o intalnire, maine la inmormantare! Ce zici?! Am auzit ca pomana este grasa, tocmai buna pentru carcotasi de talia dumitale!

  Tine mine, enormitatea pe care am spus-o azi, aici! O sa ramai mut, in momentul cand se va intampla "minunea". Iar singurul medic, care-ti va fi de folos, este doar Dumnezeu! TREZESTE-TE TU! Nu mai traim in comunism, desi unii se mai considera inca! Si nu te enerva, ca faci stop cardiac si nu mai apuci constructia Catedralei. :)
 • 0 (0 voturi)    
  To whom it may concern! (Joi, 2 august 2007, 17:21)

  Not a Saint! [anonim]

  "Daca ma incred in Dumnezeu si El exista, castig infinit. Daca ma incred in Dumnezeu si El nu exista, nu pierd nimic. Daca nu am incredere in Dumnezeu si El exista, pierd infinit. Daca nu am incredere in Dumnezeu si El nu exista, iarasi nicio pierdere."
  Blaise Pascal
 • 0 (0 voturi)    
  pentru criticii Catedralei... (Joi, 2 august 2007, 17:23)

  Anonim [anonim]

  Cred ca de la kmerii rosii nu am mai auzit astfel de argumente aberante.

  Cica unii vor ca fetitele lor, cand si-o pun, sa si-o puna prin boschetii din parc... domnilor.... sunteti liberi sa va MUTATI LA TARA, daca nu va plac BETOANELE!

  La cata lipsa de respect, de bun simt, destrabalare, lene si MUUULTE alte vicii zac in romani si in bucuresteni in particular, eu zic ca o reorientare spre biserica, spre valorile traditionale si cu atat mai mult construirea acestei Catedrale (spun unii indraciti, megalomana) simbol al majoritatii ortodoxe romane, este BINEVENITA.

  Degeaba va zvarcoliti, Catedrala se va construi, crestinismul ortodox va dainui, chiar fara voi (poate in viitorul apropiat veti fi majoritari, cine stie).
  Sa nu uitam ca Armagedon-ul gaseste lumea impartita in doua tabere, nu in una singura, de ce va mira atunci ca romanii sunt majoritari ortodocsi?
 • 0 (0 voturi)    
  C++ (Joi, 2 august 2007, 17:25)

  nana1929 [anonim]

  Deja, apari cu nume de cod?! Mai, mai !
  Dar chiar ca a evoluat OMUL! :) Ce minune! :)
 • 0 (0 voturi)    
  Pt 67. (Joi, 2 august 2007, 17:59)

  claudiu [anonim]

  Inlocuieste in citat "Dumnezeu" cu "Buda", "Alah", "Odin", "Zamolxe" sau "Mos Craciun" si vei obtine o fraza la fel de adevarata. Pentru a fi sigur ar trebui sa crezi in toti si nici atunci nu esti sigur ca n-ai scapat nimic. Faptul ca citatul apartine lui Pascal nu inseamna ca e "intelepciunea ultima".
  Titlul comentariului in engleza nu te face destept, ci te da de gol ca un tinerel pornit la impresionat fetite.
 • 0 (0 voturi)    
  o cladire in sine nu ajuta (Joi, 2 august 2007, 18:15)

  rihanna [anonim]

  vad,ca unii nu inteleg religia, care nu consta in monumente, cladiri, etc. cel mai important este relatie personala cu dumnezeu, si nu betoane, icoane sia sa mai departe. si relatia cu dumnezeu inseamna mai mult, decat mersul la biserica, aceasta poate sa fie si simpla ipocrizie.
  biserici sunt deja la fiecare intersectie, cum a mai mentionat cineva, dar ce se intampla cu case pt batrani, copii, sau cu alte activitati sociale? de ce este preocupat biserica ortodoxa numai de imbogatirea proprie?
  in timpul reformatiei reformatorii au scos toate sculpturile, icoanele, etc. din bisericile catolici, spunand ca nu este necesar, si de atunci bisericile protestante sunt mult mai simple. biserica ortodoxa are la fel mare nevoie de reforma, de idei progresiste, daca nu chiar in felul amintit. chiar daca esti religios, esti un om independent, care poate gandi, si nu inghite orice spune un preot, in cazul nostru teoctist.,
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru cei care inteleg si ii intereseaza! (Joi, 2 august 2007, 18:22)

  Not a Saint! [anonim]

  @70 Te inseli!

  Din acelasi autor:
  Omul este mare tocmai fiindca-si cunoaste starea de decadere.
  Exista doar doua feluri de oameni: oameni sfinti care se considera pacatosi si oameni pacatosi care se considera sfinti.
  Ultima interventie a ratiunii este aceea de a cunoaste ca exista o infintate de lucruri ce o depasesc.
  si ultima
  Sunt doua excese la fel de periculoase: a exclude ratiunea, a nu admite decat ratiunea.
 • 0 (0 voturi)    
  Pt. 71 (Joi, 2 august 2007, 18:38)

  Ducu [anonim]

  Tu ce faci pentru batrani, copii si bolnavii care nu au o familie?
  De unde stii ca BO nu face nimic in zona sociala? Ai incercat sa te afli mai mult? Vezi www.patriarhia.ro:
  Urmatoarele institutii sociale se afla sub patronajul Bisericii Ortodoxe Romane:
  91 pentru copii;
  32 pentru batrani;
  92 cantine si brutarii sociale;
  37 centre de diagnoza si tratament;
  23 centre de asistenta pentru familiile in dificultate.
  Biserica Ortodoxa Romana asigura asistenta sociala permanenta pentru aproximativ 270.000 de persoane
  NU crezi? Inseamna ca exista o problema!

  A-l cinsti pe Dumnezeu nelucrand si margand Duminica la Biserica, face parte dintre obligatiile unui crestin.
  Biserica are reguli care se cere a fi respectate. Ce ti se intampla daca nu respecti cerintele fisei postului. Esti concediat!
  Diferenta esta ca Dumnezeu ne iarta, pana la un anumit punct (vezi Sodoma si Gomora).
  Nu crezi? Cauta sa afli ce asteapta Dumnezeu de la noi, si uita-te ce fac unii oameni (in special pacate). Vei vedea o prapastie!
 • 0 (0 voturi)    
  CAPITANE NU FI TRIST (Joi, 2 august 2007, 18:42)

  YO [anonim]

  MAI SUNT DOAR 40 DE ZILE SI VEI FI MULTUMIT...
 • 0 (0 voturi)    
  Can`t help myself ... (Joi, 2 august 2007, 19:03)

  Xerxes [anonim]

  ... nu pot sa ma abtin sa nu zic nimic cand citesc la unii asemenea argumente : 68 - "sunteti liberi sa va MUTATI LA TARA, daca nu va plac BETOANELE!" ... Nu stiam ca sunt si oameni carora le plac ... Distrugeti atunci in continuare si ce-a mai ramas din verdeata fostului "mic Paris"... In contextul actual, o gandire logica ar spune ca respectiva catedrala mai poate astepta, pana cand i se va gasi un amplasament corespunzator , care sa nu "atenteze" si la ce a mai ramas din spatiile verzi ale orasului, si care ,de preferinta , sa si o puna in valoare ca monument ... Nu construita la umbra Casei Poporului , fost "templu" comunist si actualmente cloaca de escroci ... Probabil ca pt. unii asta nu mai conteaza , catedrala sa fie, construita pe unde se nimereste si cat mai repede, numai sa i se lege numele de anumiti contemporani... Tara arde si babele se piaptana, s-ar zice ...

  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/4865/Dezastru-ecolog ic-in-Bucuresti

  "Bucurestenii mor mai repede din cauza poluarii * Spatiul verde este de 2,5 mp/locuitor, inclusiv verdeata din cimitire * In comparatie, la Viena se inregistreaza 70 mp/locuitor "

  "Astfel, unui bucurestean in revine, in medie, mai putin de un sfert din spatiul verde acceptat de normele internationale. Norma de spatiu verde este de 12 mp/locuitor. Dar, la Stockholm este de 70 mp/locuitor, la Viena este de 70 mp/locuitor, iar la Bucuresti este de 2,5 mp/locuitor."

  "In ultimii 15 ani, au disparut peste 20 milioane de metri patrati de spatii verzi din Bucuresti. Cel mai bine sta sectorul 1, unde spatiul verde ocupa 11 mp/locuitor, la polul opus fiind sectorul 6, unde unui locuitor ii revin 0,6 mp de spatiu verde, de 20 de ori mai putin decat este necesar. "

  "Astfel, in ultimii 10 ani, numarul deceselor cauzate de afectiuni ale aparatului respirator a crescut de la 3,9 la 48,4 cazuri la 100.000 locuitori [...}. tumori maligne de la 2,1 la 8,5 cazuri la 100.000 de locuitori"

  Ma bucur ca nu sunt din Bucuresti !
 • 0 (0 voturi)    
  pentru anonim (68) si nu numai (Joi, 2 august 2007, 22:13)

  bogdan [anonim]

  anonime! fetitele si baietii care fac nu stiu ce prin boscheti(cum ai zis tu) cand au fost botezati? Nu la cateva luni de la nasterea lor? Ore de religie unde fac? Nu la scoala, odata pe saptamana?
  'Aia cu "lipsa de respect, de bun simt, destrabalare, lene si MUUULTE alte vicii", cand au fost botezati? nu la nasterea lor? Si nu-si fac ei cruci cand in tramvai fiind, trec pe langa vreo biserica sau cu 459, trec pe la Manastirea Cernica?
  Problema este mult mai complexa iar constructia Catedralei sau a nu stiu cate Catedrale, nu va afecta sau mai bine zis nu va creste cu NICI un grad nivelul de spiritualitate si moralitate a "neamului"!!! Splendoarea, pompa, ceremoniile exterioare, cladirile impunatoare nu fac decat sa insele dorintele sufletului bolnav de pacat. Religia lui Hristos NU ARE NEVOIE de astfel de atractii, pentru a o recomanda...ea este mult mai simpla, mai curata, mai linistita si mai atragatoare decat orice constructie si decorare exterioara..
 • 0 (0 voturi)    
  punctul pe i (Joi, 2 august 2007, 22:56)

  valeriu [anonim]

  bogdan a pus punctul pe i.
  Luati aminte nani si nane:)
 • 0 (0 voturi)    
  dezgust (Joi, 2 august 2007, 23:25)

  Un bucurestean [anonim]

  M-e sila de megalomania bisericii. De la noi si de peste tot. Azi m-a luminat cineva in privinta interzicerii casatoriei la protii catolici. Simplu: dupa ce terc al cele vesnice, singuraul "mostenitor" e mastusa biserica care le papa tot. Nimic nu se pierde totul ia biserica.
  Catedrala ne trebuie (din marmura lui Adreian ???) cu ate santiere praf si mizerie in Bucurestiul asta jegos.
  Sunt alte lucruri de facut. .....
 • 0 (0 voturi)    
  Catedrala se va umple doar 1 zi pe an, de Paste (Vineri, 3 august 2007, 14:42)

  catedrala [anonim]

  Cand s-a pus prima oara problema inceperii acestei catedrale a neamului, s-a spus ca va costa 300 milioande de dolari, din care 100 milioane vor fi pentru parcarile auto care trebuie realizate langa aceasta catedrala.
  Este o suma uriasa pe care biserica ar putea-o da mai cu folos pentru a hrani toti romanii care traiesc in strada si nu au ce manca pe urmatorii sute de ani.
  Catedrala aceasta se va umple numai 1 zi pe an, de Paste, in rest va fi peste 95% goala la toate slujbele.
 • 0 (0 voturi)    
  catedrala (Sâmbătă, 4 august 2007, 10:18)

  Lemn von Letea [anonim]

  In Romania actuala mor oamenii pe capete in spitale pentru ca nu sunt fonduri suficiente pentru medicamente. To in mareata noastra Romanie mor oamenii iarna de frig, iar in restul anului de foame. Tot la noi nu sunt destule locuri in orfelinate, iar multe din cele existente sunt la limita subzistentei. Noroc cu vecinii de la vest ca le mai arunca cate o coaja de paine din mila. Nu trebuie calculat cati bani va costa aceasta cladire, ci cate vieti se pot salva cu acesti bani. Cine se va duce la o slujba intr-o biserica care a costat 10.000 de vieti omenesti pentru a fi ridicata? Eu sigur nu. Dar na, eu ca ateu oricum o sa ajung in iadul vostru cre(s)tin :)
 • 0 (0 voturi)    
  catedrala educarii neamului (Duminică, 5 august 2007, 11:01)

  Dan-Marius [anonim]

  haha Neamul asta romanesc nu are nevoie sa fie mintuit ci are nevoie sa fie educat. Vad nesimtirea unora, vad orase pline de gunoaie (cu sau fara doua picioare)... Educatia e la pamint, iar sanatatea e tot pe acolo pe undeva... Si astia mai vor si o catedrala care sa ii mintuiasca. :)) Nici nu au pretentii prea mari: un neam de prosti si credinciosi.
 • 0 (0 voturi)    
  Catedrala (Miercuri, 8 august 2007, 4:44)

  K [anonim]

  viva christo rey!
 • 0 (0 voturi)    
  Catedrala Mantuirii Neamului (Duminică, 26 august 2007, 18:42)

  Claudiu Ionescu [anonim]

  Nici nu se putea un loc mai potrivit pentru aceasta catedrala, alaturi de Casa Poporului. Ambele constructii prin dimensiunile lor monstruoase nu pot fi decat rezultatul megalomaniei ctitorilor.
  In tren sau pe strada maicutele cer(sesc) bani pentru inca o biserica, manastire sau schit. Daca s-ar reduce inaltimea catedralei cu cativa metri s-ar putea redistribui fondurile pentru aceste case ale domnului.
  Cineva sustinea ca BO face opere de caritate. Comparativ cu biserica catolica din alte tari BO nu face decat sa arunce praf in ochii lumii cu presupusa ei generozitate. BO are 14500 biserici si cca. 400 manastiri, iar acum vrea sa intoarca ceasul istoriei inainte de 1863 (cand s-a secularizat averea BO) si revendica pamanturi si paduri. Numai in judetul Suceava BO vrea 200 mii hectare de paduri ceea ce inseamna cam jumatatea suprafetei padurilor din judet. Deci cele 11 hectare de spatiu verde sunt doar o picatura in ocean daca ne gandim la padurile care, iesite din regimul silvic, ar fi sacrificate pe altarul BO.
  Iar catedrala e ultima picatura care umple paharul!

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by