Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul de numire a lui Teodor Baconschi in functia de ambasador al Romaniei in Franta. Baconschi este consilier prezidential si a mai fost ambasador in Vatican si Portugalia. Seful statului a mai numit miercuri ambasadorii in Republica Guineea, Regatul Bahrain si Sultanatul Oman si Republica Muntenegru.

In aceste functii au fost numiti Simona Corlan-Ioan, Ion Dobreci si respectiv Mihail Florovici.

Teodor Baconschi are 44 de ani si este diplomat de cariera. In ultima perioada a fost secretar de stat la MAE, dar dupa ce a fost remaniat de premierul Tariceanu, a devenit consilier prezidential, responsabil de relatia cu autoritatile publice si societatea civila.

El este artizanul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea in Romania, in perioada in care a fost ambasador pe linga Sfintul Scaun spunindu-se ca era ambasadorul favorit al Suveranului Pontif.

Baconschi si-a desfasurat activitatea publicistica sub semnatura de autor Teodor Baconsky, in grafia consacrata de tatal sau, poetul A.E. Baconsky. Din acest motiv, numele sau apare adesea scris in doua variante. Teodor Baconsky este autorul a 7 volume de studii & eseuri.