Grupul Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane, se va lista anul acesta la Bursa din Bucuresti, in ciuda unor nepotriviri dintre cerintele companiei austriece si reglementarile BVB, a declarat presedintele Erste, Andreas Treichl.

"Listarea este un tel si eu cred ca se va intampla in acest an, dar un numar de conditii esentiale pentru noi, ca banca internationala, nu se potrivesc in acest moment cu reglementarile Bursei de Valori Bucuresti. Intrucat BVB este foarte interesata sa ne primeasca, cred ca reglementarile ei se vor armoniza foarte repede, astfel incat sa ne listam in acest an", a precizat Treichl.

Conform declaratiei acestuia, listarea BCR nu poate fi influentata de o eventuala intarziere a listarii bancii austriece, care este obligata prin contractul de privatizare sa listeze la banca romaneasca pana cel mai tarziu in octombrie 2009.

Mauritz Michael, purtator de cuvant al Erste Bank, spune ca listarea acesteia la BVB va fi interesanta, pentru ca va atrage investitori locali ce vor cumpara titluri Erste. "Suntem interesati sa avem alti investitori. In Cehia, de pilda, am marit free float-ul de pe Bursa din Praga, pentru a raspunde interesului investitorilor", a spus Mauritz.

Stere Farmache, directorul Bursei din Bucuresti, ne-a declarat ca s-a constituit o comisie de specialisti care lucreaza la modificarea reglementarilor care nu corespund cerintelor grupului din Austria. "Aceste reglementari vizeaza atat partea de tranzactionare, cat si operatiunile de decontare si depozitare a tranzactiilor", a explicat Farmache.

Integral in Curierul National

de Diana Cioltei