Persoanele fizice sau juridice neautorizare de Comisia de Supravehgere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) nu vor putea desfasura activitati de marketing in domeniul pensiilor private, a anuntat institutia.

Potrivit actului normativ, persoanele fizice sau juridice care nu au primit autorizatia CSSPP nu au dreptul sa desfasoare activitati de marketing sau sa foloseasca denumirea de agent de marketing in domeniul pensiilor private. De asemenea, actul interzice agentilor sa prezinte participantului informatii false legate de fondul de pensii sau despre administratorul acestuia.

Potrivit normei, un agent de marketing poate fi brokerul de pensii private care are un contract de mandate incheiat cu un administrator. Brokerul poate desfasura activitatea de marketing pentru orice administrator autorizat de CSSPP.

De asemenea, poate desfasura activitati de marketing orice intermediar de pensii private care are incheiat un contract de mandat cu un singur administrator sau un singur broker de pensii private. Aceeasi conditie se aplica si oricarei persoane juridice romane, microintreprindere, avizate si inscrise in Registrul CSSPP.

Integral in Banii Nostri

de Ana Nila