Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a criticat joi, in cadrul unei conferinte de presa, modalitatea in care Guvernul a schimbat o serie de prefecti. Blaga considera ca este o epurare politica care i-a vizat pe prefectii care au provenit din randul democratiilor.

Democratul le-a recomandat celor cinci prefecti ex-PD destituiti de Tariceanu sa actioneze in instanta decizia premierului si asta pentru ca au toate sansele sa castige.

"Noi le recomandam prefectilor sa se adreseze in contencios instantelor, pentru ca sigur vor castiga. Ii sfatuiesc pe fostii prefecti sa ramana in corpul inaltilor functionari publici si sa-si faca cu demnitate treaba si sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu", a declarat Blaga in cadrul unei coferinte de presa.

In opinia secretarului general al PD, reforma administratiei a primit o grea lovitura prin schimbarea politica a celor sase prefecti.

"Semne ale deciziei au existat, dupa scoaterea PD de la guvernare. Am remarcat ca nu s-a schimbat nimic din abordarea PSD a refomei administratiei, numai ca noi nu cu PSD am facut campanie electorala. Dupa ce am iesit de la guvernare, reforma este blocata", a precizat Blaga.

Guvernul a decis in urma cu o zi, ca sase prefecti sa fie schimbati din functie.Trei dintre ei au fost numiti inspectori guvernamentali, iar ceilalti au fost retrogradati subprefecti. Cinci dintre acestia au fost membri PD.