Orange, liderul pietei de telecomunicatii din Romania, inregistra in prima jumatate a acestui an, peste 8,572 milioane clienti, in crestere cu 18,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut si venituri de 578 milioane de euro, mai mult cu 24% pe baza comparativa fata de valoarea veniturilor din prima jumatate a anului trecut, conform unui comunicat de presa al operatorului.

Oficialii Orange sustin ca numarul clientilor companiei a inregistrat una dintre cele mai puternice cresteri la nivelul grupului France Telecom, alaturi de operatiunile din Egipt, Senegal si Iordania.

In prima jumatate a acestui an, veniturile France Telecom au crescut cu 1.9% pe baza comparativa fata de perioada similara a anului precedent, pana la 25,9 miliarde de euro. In acelasi timp, marja bruta de profit a grupului a crescut cu 1.9% pe baza comparativa fata de aceeasi perioada a anului 2006, stabilizandu-se la o cota de 36.3% din venituri.

“Suntem foarte multumiti de performantele financiare pe care le-am atins in acest semestru. Orange Romania este lider de piata atat in ceea ce priveste numarul de clienti cat si veniturile.

Am obtinut rezultate bune si in ceea ce priveste serviciile broadband datorita investitiilor continue in dezvoltarea retelei si a gradului de adoptie a serviciilor de broadband mobil de catre clientii din Romania”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Numarul clientilor broadband - 481.000 utilizatori la finele lui iunie

Orange a lansat serviciile 3G+, care ofera acces la internet mobil la viteza de pana la 3.6 Mbps, de aproape 10 ori mai mari decat 3G, in luna iunie a acestui an. Conform informatiilor companiei numarul clientilor broadband a ajuns, la sfarsitul lunii iunie, la 481.000 de utilizatori.

Oficialii companiei au mai anuntat ca pana la sfarsitul anului, serviciile 3G si 3G+ vor fi disponibile in toate orasele resedinta de judet si in statiunile de vacanta.

Tot pe segmentul de date mobile, Orange va mari de asemenea viteza de transfer a datelor la 7,2 Mbps si va lansa tehnologia HSUPA care va oferi utilizatorilor de date mobile viteze marite de upload.

Orange isi mentine pozitia de lider pe piata telefoniei mobile din Romania, in functie de numarul de clienti, compania fiind urmata indeaproape de Vodafone Romania, cu peste 8,22 milioane clienti la finele lunii iunie a anului in curs, Cosmote Romania, care in luna aprilie numara doua milioane de utilizatori, si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, cu aproximativ 500.000 de clienti la finele anului trecut.