Medicamentele lui Marilyn Monroe si pantalonii lui Clark Gable, precum si masina mafiotului Tony Soprano din binecunoscutul serial Clanul Soprano, au fost scoase la licitatie alaturi de alte 1000 de obiecte care au aparut in filme sau au apartinut celebritatilor.

Licitatia care se va derula joi si vineri este organizata de Casa de licitatii "Profiles in History" in California, la Calabasas Hills (nord-vestul Los Angeles-ului) si, simultan, pe internet, transmite AFP.

Pentru un pret de 30.000 - 50.000 de dolari, participantii la licitatie pot spera sa achizitioneze masina Chevrolet Suburban 1994 a familiei Soprano, achizitie care include si un autograf din partea actorului James Gandolfini, scris pe un parasolar.

Masina de curse pilotata de Tom Cruise in "Days of the Thunder" a fost scoasa si ea la licitatie, urmand sa fie achizitionata pentru o suma de aproximativ 40.000 - 60.000 de dolari.

Fiolele care au continut medicamentele lui Marilyn, purtand inca etichete cu numele ei, sunt estimate la sume cuprinse intre 2.000 si 3.000 de dolari bucata, in timp ce pantalonii lui Rhett Butler, interpretat de Clark Gable in filmul "Pe aripile vantului", sunt estimati la circa 2.500 de dolari.

La licitatie vor mai fi scoase un costum purtat de "capitanul Kirk" William Shatner in "Star Trek" si un microfon utilizat de Elvis Presley si de cantaretul country Johnny Cash. Cumparatorii isi mai pot disputa ochelarii de soare ai ‚regelui’ si una din centurile sale, informeaza AFP.