Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca daca nu se iau masuri groapa de gunoi din comuna Glina risca sa devina o emblema a Bucurestiului.

Seful statului a explicat ca terenul pe care se afla groapa nu apartine nici de primaria Bucuresti si nici de Popesti-Leordeni, ci de Agentia Domeniilor Statului: „este o problema institutionala, cu care ne cu care ne intalnim in birocratia tipic romaneasca, groapa nu e nu e nici a Popestiului, nici a Bucurestiului, ci a ADS-ului, care n-are mijloace, n-are buget”.

"Ce vedem aici risca sa devina o emblema pentru Capitala. Vin straini, oamenii pleaca spre mare si vad toate acestea. Pentru mine devine deja un lucru extrem de urat. Nu se poate ca in orasul in care pesedintia isi are sediul sa existe asemenea locuri, mai ales in conditiile in care Bucurestiul incepe, incet - incet, sa arate mai bine".

Traian Basescu a mai declarat ca a apelat la constructorii cu care a lucrat ca reprezentant al institutiilor inainte de a ajunge presedinte, iar acestia si-au manifestat disponibilitatea de a contribui la strangerea si depozitarea gunoiului aruncat la marginea drumului.