In primul semestru 2007 s-au inregistrat cresteri ale inmatricularilor noi la toate categoriile de vehicule pentru transportul calatorilor, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Cea mai semnificativa crestere s-a inregistrat pentru motorete si motociclete, numarul acestora fiind de 2,9 ori mai mare fata de 2006, cand au fost inmatriculate 3.184 de unitati.

De asemenea, vanzarile de autovehicule, motociclete si accesorii au avansat cu 34,7% in primul semestru, iar cresterea companiilor care comercializeaza carburanti a fost de 62,5%.

Pentru transportul de marfuri, numarul de inmatriculari noi a inregistrat cresteri la toate categoriile, insa primul loc a fost detinut de remorci si semiremorci, unde numarul inmatricularilor noi a crescut de 2,2 ori, pana la 11.045 de unitati

In primul semestru au fost inmatriculate 181.050 de autoturisme, 1.990 de autocare, microbuze si autobuze, 31.370 de autocamioane si 1.436 de autotractoare si autoremorchere.

INS mentioneaza ca, potrivit metodologiei, sunt incluse in categoria noilor inmatriculari atat autovehiculele noi fabricate in tara sau in alte tari, cat si autovehiculele de ocazie importate.

Integral in Gandul