Astfel, au fost chestionati aproximativ 300 de utilizatori ai unui pachet de internet cu viteza de descarcare a datelor de pana la 8 Mbps, conform informatiilor oferite de furnizor.

Rezultatele au aratat ca viteza medie atinsa de conexiunea acestora de internet a fost de aproximativ 2,7 Mbps. Viteza minima consemnata de unii utilizatori a fost de chiar 0,09 Mbps, iar cea maxima, foarte rar, de 6,7 Mbps.

Diferenta, dupa cum se vede, este uriasa. Grupul care urmareste nevoile de consum, Wich, cel care a realizat sondajul, i-a solicitat institutiei din Marea Britanie care se ocupa de reglementarea in domeniul comunicatiilor, Ofcom, si asociatiei de protejare a consumatorilor, Trading Standards, sa inceapa urgent o investigatie.

Multi utilizatori de astfel de servicii s-au autosesizat si au efectuat teste pe internet (cu ajutorul unor site-uri speciale) pentru a-si determina viteza de descarcare a datelor.

Majoritatea au fost foarte dezamagiti sa afle ca viteza reala a conexiunii de internet pe care o au nu este nici jumatate din cea specificata in acte.

Mai mult, peste 80% dintre cei chestionati nu aveau nici cea mai mica idee despre faptul ca viteza specificata de furnizor este una care poate fi atinsa numai in conditii speciale.

Un articol de Adrian Popa

Integral in Evz