Aceasta nu inseamna ca institutiile europene le vor lua celor locale painea de la gura. Aceasta deoarece companiile tintesc afacerile mari si foarte mari.

Asta inseamna ca romanul de rand nu trebuie sa spere ca va primi o oferta de creditare de la o banca europeana pentru un imprumut ipotecar cu dobanda de 4% sau o ca va fi sunat de vreun broker de asigurari pentru ca sa-si asigure Dacia veche la renumita companie AXA.

„O mare parte dintre furnizorii de servicii s-au inregistrat pur si simplu in toate statele membre UE ca o modalitate de a se asigura ca pot oferi servicii peste granite de fiecare data cand este necesar ori cand apare un prilej”,

se afirma in studiul „Dezvoltarea sectorului financiar dupa aderare la UE”, publicat pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara din Ungaria, in iunie 2006.

Ungaria a aderat la UE in mai 2004. Ce activitate au avut asiguratorii europeni care au notificat autoritatea de supraveghere din Ungaria pentru a desfasura activitati in tara vecina?

Un procent mic dintre acestea au derulat activitati care, de cele mai multe, au constat in incheierea catorva polite de asigurare, a explicat un oficial al Autoritatii de supraveghere a pietei unguresti in cadrul unei conferinte care a avut loc in Bucuresti.

Integral in Evz