Cel mai mare constructor auto al Europei si-a facut cunoascute „surprizele” pe care intentioneaza sa le dezvaluie la showul auto de la Frankfurt. Regina standului germanilor - cu o suprafata de peste 9000 de mp - este Volkswagen Tiguan, SUV-ul de dimensiuni compacte.

O a doua gama de produse pe care VW o va aduce la Frankfurt este constituita din motoarele etichetate BlueMotoin.

VW Tiguan

SUV-ul va ajunge in showroom-uri la scurt timp dupa eveniment si se pare ca exista deja o serie de precomenzi. Masina va avea sub capota un nou propulsor diesel common-rail, „tacut” dar puternic. In functie de pregatire, propulsorul poate genera 140 sau 175 de CP si este pregatit conform normelor Euro5 care vor fi obligatiorii abia din 2009.

Tot Tiguan va dispune de motorizari pe benzina supra-alimentate. Tehnologia ofera performate notabile din perspectiva sportivitatii, dar si un consum redus de combustibil.

BlueMotoin

Incepand cu 2008, Volkswagen va oferi pietei 9 modele diferite cu logo-ul BlueMotoin pe capacul portbagajului. Cea mai impresionanta dintre acestea este Polo BlueMotoin cu un consum de 3.8 litri de motorina la 100 de km si emisii de CO2 de doar 99 de g/km. Micuta masina reuseste astfel sa coboare considerabil sub baremul „ecologic” setat de Uniunea Europeana, incepand cu 2012.

Puternicul Passat va fi si el utilat cu tehnologia BlueMotoin. Masina reuseste un consum de 5.1 litri la 100 de km si lasa in urma doar 136 de grame de CO2 pe km. Oficialii VW considera ca la un astfel de consum Passat-ul devine cea mai economica masina din clasa ei.

Din pacate, nu am intrat inca in posesia preturilor noilor masini. Dar, Volkswagen a cheltuit mult pentru producerea noilor tehnologii, asa ca noile modele vor avea preturi pe masura!