Colectia CHIC de la Polirom introduce pe piata de carte din Romania a primului crime chicklit: Margarita cu gheata de Lauren Henderson (traducere de Ioana Jelea), primul roman dintr-o serie care o are ca personaj pe Sam Jones, o noua Bridget Jones, insa una cu un umor mult mai muscator si mai cinic. Noua serie va continua in toamna cu romanele Rochia neagra de latex, Tatuajul si Prea multe blonde.

Alaturi de cartea lui Lauren Henderson, in aceasta perioada au aparut si romanele Un tip la inaltime de Marisa Mackle (traducere de Laura Craciun) - o poveste de dragoste „la inaltime” intre o stewardesa si un miliardar de la first class, o aventura plina de peripetii, ce stabileste noi standarde pentru genul chicklit - si Dadacul de Holly Peterson (traducere de

Ioana-Mihaela Carstea), un roman pe care maestra de necontestat a genului, Sophie Kinsella, recunoaste ca l-a citit dintr-o rasuflare: „Este un portret remarcabil al vietii bogatasilor din Manhattan, in cele mai intime detalii. Si, mai ales, m-a facut sa-mi doresc si eu un dadac doar al meu!”.

Potrivit editurii, in urmatoarele saptamini, colectia CHIC va adauga un nou tip de roman chicklit. La mijlocul lunii august, va aparea primul primul chicklit rusesc: Ca$ual de Oksana Robski (traducere de Liudmila Stoica) - povestea unei femei instarite din clasa noilor imbogatiti din actuala mafie ruseasca.

In aceeasi saptamina va aparea si noul Diavolul se imbraca de la Prada: Pentru ca-si permite de Bridie Clark (traducere de Ines Hristea) - o carte incitanta, de un umor diavolesc, care dezvaluie pretul intunecat al succesului in lumea editoriala.

  • Lauren Henderson
    Margarita cu gheata
    Traducere din limba engleza de Ioana Daniela Jelea

    „Sam Jones este o femeie care-ti taie rasuflarea, de o incapatinare cuceritoare, cu un comportament impulsiv, o varianta cuceritoare a personajelor din literatura pentru femei a zilelor noastre.” (The Times)
    Margarita cu gheata le-o prezinta cititoarelor pe Sam Jones, o sculptorita cu obiceiuri absolut neortodoxe si talente de detectiv particular. Sam nu este nici pe departe o alta Bridget Jones - are un umor mult mai muscator si mai cinic, precum si o vestimentatie mai spectaculoasa, latexul fiind un material foarte apreciat de eroina.

    Pe cind aceasta savureaza o margarita cu gheata in barul ei favorit, i se propune sa se alature echipei care pune in scena Visul unei nopti de vara intr-o montare avangardista. Dupa o serie de farse care ameninta sa saboteze spectacolul, in subsolul teatrului este descoperit un trup neinsufletit, incident urmat de moartea regizorului artistic.

    Mirosind ca e vorba de o crima, Sam isi pune mintea la contributie pentru ca, daca nu rezolva enigma cit mai rapid posibil, ea ar putea fi urmatoarea victima. Romanul se citeste pe nerasuflate datorita intrigii captivante, ritmului alert si efectelor comice savuroase.



  • Marisa Mackle
    Un tip la inaltime
    Traducere din limba engleza de Laura Craciun.

    „Marisa Mackle este regina povestilor romantice.” (Daily Mirror)
    Un tip la inaltime este un conflict al civilizatiilor la 11.000 de metri altitudine. Katie lucreaza ca stewardesa si are zilnic de a face cu vedete de toate soiurile, pe care le rasfata cu bunatatile rezervate pasagerilor de la clasa intii.

    Dar cind, in cursul unui zbor transatlantic de la New York la Dublin, unul dintre acestia se dovedeste a fi barbatul visurilor ei, iar atractia este reciproca, manualul insotitorilor de bord n-o ajuta pe Katie sa faca fata situatiei.
    „Un roman jucaus, spiritual si amuzant al unei scriitoate in plina ascensiune.” (Irish Tatler) • „Una dintre cele mai bune autoare irlandeze!” (Woman’s Way)



  • Holly Peterson
    Dadacul
    Traducere din limba engleza de Ioana-Mihaela Carstea

    „Am pus mina pe Dadacul si l-am citit dintr-o rasuflare. Este un portret remarcabil al vietii bogatasilor din Manhattan, in cele mai intime detalii. Si, mai ales, m-a facut sa-mi doresc si eu un dadac doar al meu!” (Sophie Kinsella)
    Dadacul este romanul de debut al lui Holly Peterson, un portret ironic al vietii bogatasilor din Manhattan.

    Daca despre dadace a auzit oricine, la ce ar putea servi dadacii ? La aceasta intrebare nu veti gasi un raspuns decit citind cum mamele bogate din New York, dintre care face parte si Jamie, descopera ca sotii lor sint mult prea ocupati pentru a-si mai indeplini rolul de figuri paterne in viata mostenitorilor.

    Un dadac, asadar, este un barbat in floarea virstei, atragator, cultivat, plin de umor, tandru si cu picioarele pe pamint: combinatia perfecta pentru a le oferi acestor baieti modelul masculin ideal. Dar, judecind dupa reactia lui Jamie, copiii nu sint singurii marcati de prezenta dadacului in viata lor...