Universitatea de Comunicare din Shanghai a stabilit un clasament al celor mai bune universitati din lume. Universitatile americane si-au adjudecat 54 de locuri din primele 100. Harvard, Stanford si Berkeley ocupa primele trei locuri in top, informeaza AFP.

In topul 100 al universitatilor nu figureaza decat 33 de universitati europene si noua din zona Asia-Pacific, categorie la care se incadreaza si o universitate israeliana - The Hebrew University of Jerusalem.

Din Europa, Universitatea Cambridge ocupa pozitia a patra a clasamentului international si primul loc pe plan regional, in timp ce Universitatea Oxford se situeaza pe locul doi in Europa si zece in lume. In regiunea Asia-Pacific, cea mai buna universitate este cea din Tokyo, care se plaseaza pe pozitia 20 la nivel mondial.

Numai patru institutii de studii superioare din Franta figureaza in topul care are la baza performantele academice sau in domeniul cerecetarii, articolele aparute in publicatii precum revista Nature, numarul de premii Nobel si de alte recompense prestigioase obtinute, informeaza studiul citat de AFP.

Doua institutii de invatamant superior din Paris ocupa locul 39 si respectiv 52, Scoala Normala superioara din Paris ocupa locul 83 in timp ce universitatea din Strasbourg se situeaza pe locul 99 impreuna cu cea din Bonn.

Patru institutii de invatamant din Canada se regasesc in aceasta lista, Universitatea din Toronto fiind cel mai bine plasata pe pozitia 29 in lume.