Romania Libera

Crestere pe asigurari de viata la Astra-Uniqa

de Adrian Barbulescu     Romania Libera
Sâmbătă, 4 august 2007, 0:00Astra-Uniqa a inregistrat in primul semestru al anului 2007 prime brute subscrise totale (viata si nonviata) in valoare de 189.838.572
RON, din care 187.811.740 RON reprezinta volumul de prime brute subscrise la asigurari generale.

Asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 128% fata de primul semestru al anului 2006, primele brute subscrise fiind in suma de 2,02 milioane RON.

"Aceasta importanta crestere se datoreaza implementarii unor masuri interne de sustinere a acestei activitati, materializate prin crearea unui nou departament de asigurari de viata, intarirea structurii manageriale si prin lansarea si promovarea in reteaua de vanzari a unor produse noi de asigurare pentru aceasta linie, au declarat reprezentantii companiei.

Totodata, in prima parte a anului 2007 ne-am orientat atentia spre promovarea asigurarilor facultative prin lansarea unui produs nou pentru intreprinderile mici si mijlocii (PrIMMa Afacere&Protectie), produs promovat printr-o sustinuta campanie de marketing direct, incepand cu luna mai", au mai afirmat sursele citate.


Potrivit datelor companiei, in primele sase luni ale anului 2007 s-au subscris, pe clase, 56,2 milioane RON asigurari auto CASCO, in crestere cu 84,8% fata de semestrul I din 2006; 3,4 milioane RON pentru CASCO Aviatie, in crestere de 259%; 5,6 milioane RON pentru raspundere civila pentru aeronave, fata de 1,52 milioane RON in aceeasi perioada a anului trecut, aceasta linie de asigurari

inregistrand o crestere de 267% datorata castigarii unor conturi importante de aviatie.

Importante cresteri au mai fost inregistrate la asigurari CMR, de 130% (in suma de 1,06 milioane RON), raspunderi civile constructii montaj (crestere de 85%) si cladiri si bunuri (crestere 75%).

RCA a inregistrat o majorare de 4%, cu un volum de prime de 92,9 milioane RON. Strategia RCA a companiei a fost schimbata total incepand cu finele anului 2006, cand a fost implementat un sistem de tarifare segmentata, in scopul echilibrarii portofoliului si imbunatatirii rezultatului tehnic.

Daunele platite de companie au inregistrat in semestrul I din acest an o crestere fata de semestrul I din 2006 cu 30,36%, de la 57,1 milioane RON in 2006 la 74,3 milioane RON. In cea mai mare parte, majorarea a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurari generale.
integral in Romania Libera


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


111 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by