Curierul National

Allianz Tiriac, prime de 189 mil. euro in S1, in crestere cu 23,5%

de     Curierul National
Sâmbătă, 4 august 2007, 0:00


Allianz Tiriac a subscris, in semestrul I din 2007, prime brute de 189 milioane euro, in crestere cu 23,5% fata de intervalul similar din 2006, datorita segmentului asigurarilor generale.

Astfel, potrivit datelor financiare preliminare publicate, ieri, de grupul german Allianz, preluate de Mediafax, compania a inregistrat prime de 173 milioane euro pentru politele de asigurari generale in primele sase luni, in urcare cu 25,4%, profitul operational (EBITDA) pentru acest segment de activitate fiind in stagnare la 4 milioane de euro.

Activitatea din al doilea trimestru a fost determinanta pentru profitul pe 6 luni, deoarece compania a obtinut un castig operational de 5 milioane euro, comparativ cu un milion de euro in perioada ianuarie-martie 2006.

De asemenea, in al doilea trimestru, primele brute subscrise de companie din activitatea de asigurari generale au fost de 83 milioane euro, cu 23,9% mai mult decat in perioada similara din 2006.

In ceea ce priveste asigurarile de viata, compania a subscris in semestrul I prime brute de 16 milioane euro, in urcare cu un milion de euro, dar a inregistrat pierderi operationale de un milion de euro, fata de castigul inregistrat in 2006.

In al doilea trimestru, activitatea de asigurari de viata a generat prime brute subscrise de 7 milioane euro, cu 2 milioane euro mai mult decat in trimestrul corespunzator din anul anterior, iar firma, din punct de vedere operational, s-a mentinut la pragul minim de rentabilitate, cu un castig zero.

Dominatia Allianz Tiriac a inceput in anul 2002, cand a depasit Asirom in privinta veniturilor din subscrieri. Compania a detinut anul trecut o cota de piata de 19,5%.

de Razvan Petcu
integral in Curierul National40 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri