"Soldateii" lui Dorinel Munteanu au executat cu singe rece legiunea "spartanilor" din bulevardul Stefan cel Mare. Dupa o prima perioada in care Dinamo a avut mai multe spatii si o ocazie uriasa (ratata de Zicu...), Vasluiul a dat lovitura - fostul dinamovist Balace a deschis scorul ('47), iar Gheorghiu l-a majorat trei minute mai tirziu. Din acel moment, Dinamo nu si-a mai revenit...

Fara reactie

Golurile Vasluiului au cazut ca doua lovituri de traznet - echipa lui Rednic nu a mai reusit sa refaca nici macar traseele din prima perioada, cind Adrian Cristea ('13 si '26), Bratu ('38), dar mai ales Zicu ('40) au ajuns in fata golului.

Ratarea lui Zicu (minge inaltata peste poarta, de la 11 metri, fara presiune din partea adversarului!) a fost repede regretata dupa pauza - golul lui Balace a venit dupa o lovitura de colt, o centrare veninoasa a lui Dorinel Munteanu, iar fostul fundas al "haitei" a impins mingea in plasa din zona liniei portii.

Dupa numai 3 minute, atacantul Temwanjera a recuperat o minge in flancul drept, a centrat ideal in fata buturilor dinamoviste, iar Gheorghiu, lansat, a finalizat.

Chiar daca a schimbat masiv (introducindu-i pe Catalin Munteanu si Danciulescu, in locul lui Ropotan si Zicu), antrenorul Mircea Rednic nu a mai salvat partida.

Declaratii

"Port intreaga responsabilitate pentru ca nu am gestionat cum trebuia ultimele saptamini. Asteptam de la jucatori mai multa modestie, mai mult respect fata de acest club. Si mai multa seriozitate. Nu am auzit decit "suntem spartani, suntem campioni"... Am fost campioni! Acum e alt campionat" - Mircea Rednic, antrenor Dinamo.

"In prima repriza, am permis lui Dinamo sa aiba prea multe ocazii. Am schimbat jocul dupa pauza, am inscris si am profitat de momentul mai putin bun prin care trec. Sunt convins ca pina vor juca cu Lazio isi vor reveni" - Dorinel Munteanu, antrenor Vaslui.