Doctorii au prezentat o declaratie scrisa de el, in 2 august, prin care cerea personalului medical sa nu comunice niciunei persoane din afara familiei informatii privind suferinta sa.

Medicii de la Institutul Oncologic Fundeni au declarat ca Florian Pittis a incetat din viata, la ora 15.15 si a fost constient pana in ultimele clipe de viata.

Medicul curant, doctor oncolog Madalina Draganescu a prezentat o declaratie scrisa de artist, in 2 august, prin care acesta cere personalului medical ca in afara familiei sale sa nu fie comunicata nici unei persoane vreo informatie privind suferinta sa.

Povestea unui artist

Florian 'Motu' Pittis s-a nascut pe 4 octombrie 1943 la Bucuresti. A facut parte, in perioada 1992-2000, din grupul Pasarea Colibri, dupa ce se facuse cunoscut la Cenaclul Flacara si impreuna cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru.

Interpret de muzica folk, actor de teatru si film, compozitor si producator de radio, Pittis si-a castigat un nume inca din perioada comunista. Sub conducerea lui Ceausescu, el a jucat scene cu puternic substrat anticomunist in piesele Teatrului Lucia Sturza-Bulandra, unde a colaborat cu unii dintre cei mai reputati regizori romani.

Pe scena teatrului Bulandra, publicul l-a putut vedea in nenumarate piese, printre care: „Hamlet” de William Shakespeare (regia Alexandru Tocilescu), „Elisabeta I” de Paul Foster (regia Liviu Ciulei), „Buna seara, domnule Wilde” de Oscar Wilde (regia Alexandru Bocanet), „Lungul drum al zilei catre noapte” de Eugene O'Neill (regia Liviu Ciulei),

„Titanic Vals” de Tudor Musatescu (regia Toma Caragiu) sau „Antigona” de Sofocle (regia Alexandru Tocilescu).

A regizat si o serie de spectacole precum „Black and White” de Keith Waterhouse, „Cum se numeau cei patru Beatles” de Stephen Poljakoff si „Cainele gradinarului” de Lope de Vega.

Florian Pittis a jucat si intr-o serie de filme, printre care "Gioconda fara suras", "Adio", "Draga Nela", "Mama", "Veronica se intoarce", "Innebunesc, si-mi pare rau", "Serenada pentru etajul XII".

In tot acest timp, artistul a ramas activ in lumea muzicii prin emisiuni la radio si televiziune, cronici muzicale in ziare, prezentari de concerte si colaborari pe diferite discuri. A adus o contributie notabila in popularizarea muzicii pop-rock, prin realizarea unor emisiuni radiofonice in cadrul seriei 'Pittis Show'.

Vocea sa a insotit de aproape doua decenii emisiunea de cultura "TeleEnciclopedia". Pasionat de informatica, Florian Pittis a lansat si condus primul post de radio online al Societatii Romane de Radiodifuziune, www.radio3net.ro

Cunoscut pasionat de fotbal, Pittis a fost membru al Clubului Aristocratic al Rapidului, echipa de fotbal favorita.

Ultimul turneu

La sfarsitul lunii mai, Florian Pittis impreuna cu Ducu Berzti a efectuat ultimul sau turneu, in Statele Unite, pentru a sustine o serie de concerte in scop caritabil. Fondurile stranse au fost donate proiectului de construire a noii biserici romanesti “Sfantul Apostol Andrei” din statul Maryland, biserica a carei contruire a fost propusa de Parintele Calciu.

Peste 1000 de romani au venit sa-l asculte si sa-l aplaude fara sa stie ca e pentru ultima data.

Urmariti un video cu Florian Pittis: Sunt tanar, Doamna!