Volumele de tranzactionare inregistrate sunt in scadere comparativ cu perioada anterioara cu 21,7%, media zilnica ajungand la 52,2 mil. RON. Apelul formulat de Cocor SA referitor la majorarea de capital social al SIF Transilvania (SIF3) a fost respins de catre Tribunalul Brasov, decizia fiind definitiva si irevocabila.

Astfel, in sedinta de tranzactionare de joi, in asteptarea deblocarii actiunilor rezultate din majorare, pretul titlurilor SIF3 s-a corectat cu 4,55%.

Joi, 2 august, Rompetrol Rafinare (RRC) a raportat rezultatele financiare semestriale.

Pe fondul scaderii cifrei de afaceri cu 8,1%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la 2,3 mld. RON, compania a raportat un profit net de 15,46 mil. RON fata de o pierdere de 34,86 mil. RON inregistrata in primul semestru al anului trecut.

In ciuda rezultatelor pozitive, dupa anuntul acestora, cotatia RRC s-a apreciat cu maximum 5,9%, inchizand sedinta de vineri in crestere cu doar 0,99%.

Tot saptamana trecuta, RRC a anuntat ca intentioneaza sa imprumute de la Credit Europe Bank Olanda un credit in suma de 15 mil. EUR pentru o perioada de un an si sa-si prelungeasca linia de credit de 110 mil.

USD necesara achizitiei de titei, pacura si gaz condensat. TMK Artrom (ART) a prezentat rezultate financiare peste asteptarile investitorilor. ART a raportat vanzari de 273,9 mil. RON, in crestere cu 76,2% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Profitul obtinut a fost de 43 mil.

RON, in crestere cu 138,9% fata de aceeasi perioada de raportare, acesta reprezentand 2/3 din tot profitul aferent anului 2006.

Un articol de Virgil Livanov

Integral in Romania libera