Munich Re, al doilea reasigurator din lume dupa compania Swiss Reinsurance Co., a inregistrat in trimestrul doi din acest an o crestere de 1,8% a profitului net , pana la valoarea de 1,14 miliarde euro (1,57 miliarde dolari), dupa ce, in aceeasi perioada a anului anterior, raportase un profit de 1,12 miliarde euro, informeaza Bloomberg.

Rezultatul este peste asteptarile analistilor care estimasera ca reasiguratorul va obtine un profit de 888 milioane euro.

Munich Re, care anul trecut a raportat un profit record de 3,44 miliarde euro in principal ca urmare a absentei unor dezastre naturale costisitoare, a beneficiat in primul trimestru din acest an de un climat de piata pozitiv inregistrand cresteri ale veniturilor lucru care a balansat pierderile generate companiei de viscolul provocat de uraganul Kyrill care a lovit Europa in luna ianuarie a acestui an.

In prima jumatate a acestui an, reasiguratorul german a obtinut un profit de 2,1 miliarde euro, valoare ce reprezinta aproximativ doua treimi din tinta de profit pe intreg anul, fapt care a determinat conducerea grupului sa-si imbunatateasca tinta de profit pentru anul acesta.

Astfel, Munich Re estimeaza ca pana la sfarsitul anului va inregistra un profit net de aproximativ 3,5-3,8 miliarde euro, dupa ce anterior anuntase ca se asteapta la un profit de circa 3-3,2 miliarde euro.

Potrivit informatiilor companiei, anul trecut, Munich Re a inregistrat venituri de 22 miliarde de euro numai din activitatea de reasigurare, fiind unul dintre cei mai mari reasiguratori din lume. Grupul detine peste 37.000 angajati in peste 50 de locatii in intreaga lume si opereaza pe toate segmentele pietei de asigurari.