“Saptamana viitoare lansam licitatia pentru cadastrul verde al Bucurestiului. Cadastrul verde al Bucurestiului inseamna inventarierea fiecarui copac si al fiecarui arbust din acest oras si vom monitoriza inclusiv starea lui de sanatate.

Va fi o harta GIS (Geographic Information Systems, n.r.) pe care atat autoritatile, cat si toti cei interesati o vor putea accesa, astfel incat sa putem sa intretinem in conditii de buna calitate spatiul verde pe care il avem in Bucuresti”, a declarat, duminica, primarul Capitalei Adriean Videanu.

Acesta spune ca in urma inventarierii spatiului verde la nivelul Administratiei Domeniilor Publice (ADP), Bucurestiul are 17,8 milioane de metri patrati: “Vorbim despre spatiul verde care este in administrarea ADP-urilor de sector si Administratiei Lacuri Parcuri a Primariei Capitalei.

In rest, spatiile verzi nu sunt inventariate foarte exact, si vom face acest lucru in perioada urmatoare, spatiul verde care este in administrarea Romsilva si spatiul verde care este in administrarea privata a societatilor comerciale din Bucuresti, a persoanelor private”.

Videanu spune ca potrivit datelor de la Institutul National de Statistica, in momentul de fata Capitala are in jur de 41 de milioane de metri patrati de spatiu verd

“Ceea ce insa lasa de dorit este calitatea spatiului verde din oras.

Si aici intentionez sa deleg o competenta speciala pentru cei doi viceprimari, astfel incat pe zona verde unul sa monitorizeze trei sectoare, celalalt sa monitorizeze restul si impreuna cu primarii de sector sa ne unim eforturile si prin resursele comune sa crestem calitatea spatiului verde din Bucuresti", a conchis primarul.