In Medias, la 14 iulie 2007 a fost ultimul concert pe care l-a sustinut marele artist Florian Pittis, cu ocazia Festivalului Medias - Cetate Medievala, editia a III.

Primaria Municipiului Medias prin Directia pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret organizatorii ultimului concert al artistului organizeaza In memoriam Florian Pittis in data de 08.08.2007, se arata in comunicatul remis presei.

Desi stia ca este grav bolnav el nu a vrut sa renunte la ceea ce i-a fost drag: muzica, radioul si teatrul. In Medias a ajuns in data de 14.07.2007 si a fost cazat la Hotelul Select. Se simtea foarte rau nu a putut manca decat paine prajita si ceai.

foto: Ionut Balcau, 2007

S-a odihnit, dupa care la ora 22.00 a urcat pe scena Festivalului Medias - Cetate Medievala, impreuna cu Ducu Bertzi si Marius Batu, realizand un concert extraordinar pe care multi medieseni il vor pastra mult timp intiparit in minte. Dupa concertul, care a durat aproximativ o ora, cei trei artisti au plecat direct la hotel.

Pe chipul lui Florian Pittis se vedea ca nu se simtea bine, a mai ramas pentru cateva minute timp in care nu a dorit nimic, ceva de baut sau de mancare. Avea sa fie pentru ultima data cand urca pe o scena, lasand un gol imens prin plecarea sa prematura.

In memoriam Florian Pittis va avea loc miercuri, 8 august, de la ora 18:00, in Sala de lectura a Bibliotecii Municipale. Fanii si toti cei care l-au iubit pe actorul, cantaretul de folk si producatorul radio Florian Pittis sunt invitati sa participe la aceasta actiune.

In program:

• Expozitia de fotografie realizata de Ionut Balcau,

• Vizionarea ultimului concert sustinut de Florian Pittis la Medias, alaturi de Ducu Bertzi si Marius Batu in data de 14.07.2007, film realizat de Andi Vilhelem,

• Expozitie cu articole din presa.

Astazi a apus un OM pentru a se ridica un SUFLET spre Cer.

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE !