Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a numit in Consiliile de Administratie ale aeroporturilor Timisoara si Otopeni nu mai putin de trei personaje-cheie cu care a colaborat in campania pentru suspendarea presedintelui.

Numirile au avut loc in cazul Aeroportului Timisoara pe 21 mai, adica la doua zile dupa referendum.

Cei trei nu au nici in clin, nici in mineca cu activitatea unui aeroport, iar doi dintre acestia se disting prin functiile inalte pe care le ocupa sau pe care le-au ocupat in firma News Outdoor, cea care a raspuns in zona de vest a tarii de amplasarea afiselor anti-Basescu in campania pentru suspendarea acestuia.

Directorul general pentru Romania al News Outdoor, Cristian Popescu, a fost numit membru in Consiliul de Administratie al Aeroportului Bucuresti Otopeni. El este totodata fratele lui Mihai Popescu, consilier personal al ministrului Ludovic Orban.

Cristian Popescu spune ca numirea sa nu are legatura nici cu rudenia sa cu consilierul ministrului si nici nu a fost facuta pentru ca el se afla la cirma firmei care a raspuns de difuzarea afiselor pro-demitere. Ceea ce explica numirea sa este doar calitatea de membru PNL, spune acesta.

Cit priveste activitatea firmei News Outdoor la referendum, Popescu pretinde ca a acceptat in mod egal atit comenzile celor care au sustinut demiterea presedintelui, respectiv PNL si PSD, cit si pe cele ale taberei anti-demitere, adica PD.

In plus, News Outdoor nu a acordat nici un discount in relatia contractuala. Popescu a adaugat ca afisele anti-Basescu au fost puse in urma unui contract semnat de agentia de outdoor, pe care o conduce, direct cu PNL si PSD.

Amintim ca actualul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, a fost seful campaniei de demitere a presedintelui Basescu.

„Am avut doi clienti. Pe de o parte firma de publicitate GMP (angajata de sustinatorii presedintelui - n.red.), pe de alta parte PNL si PSD, cu care, din cite stiu eu, am lucrat direct. Deci am avut mesaje si pro, si antidemitere“, afirma Popescu, adaugind ca totul a fost o relatie pur comerciala.

Surse din cadrul campaniilor celor doua tabere, care au solicitat anonimatul, confirma ca sustinatorii presedintelui Basescu au apelat pentru amplasarea afiselor si la serviciile firmei News Outdoor, dar „foarte, foarte putin“.

La Aeroportul Timisoara, ministrul Orban a numit drept membri in Consiliul de Administratie pe George Nicolae, director pentru zona de vest a tarii in cadrul News Outdoor, precum si pe Corneliu Ciprian Jichici, vicepresedinte PNL Timis si purtator de cuvint al organizatiei la momentul scrutinului.

Ludovic Orban a mai numit drept director adjunct comercial si de marketing al Aeroportului Otopeni, un post nou infiintat, pe consilierul sau, Daniela Mincu, fost director economic al Amenajarii Domeniului Public si Privat Sector 4 (ADPP 4) din Bucuresti.

In calitatea sa de membru in Consiliul de Administratie al Aeroportului Otopeni, Daniela Mincu a fost nevoita sa voteze infiintarea postului pe care urma sa-l ocupe.

Ludovic Orban spune ca este absurd sa se creada ca numirile celor doi in „niste amarite de Consilii de Administratie“ pot reprezenta o rasplata a acestora pentru eventuale servicii aduse in perioada referendumului. „Presa ar trebui sa se orienteze spre toate acele contracte si numiri care se fac la primarii“, sfatuieste vicepresedintele PNL.

Ludovic Orban sustine ca numirile lui Popescu si Nicolae au fost facute deoarece acestia sint membri PNL. Ministrul mai afirma ca News Outdoor a fost una dintre putinele firme de publicitate outdoor care s-au aratat dispuse sa puna afisele taberei PNL-PSD.

Publicitatea de pe aeroporturile din Romania a fost intotdeauna o buna sursa de venituri pentru diferitele firme cu sustinere politica.

Global Media, firma de publicitate apartinind lui Cristian Burci, un apropiat de-ai lui Miron Mitrea, a obtinut in 2004, cind acesta era ministru al Transporturilor, un avantajos contract de asociere cu aeroportul in vederea vinzarii spatiului publicitar din interiorul aerogarii. Asocierea a permis acordarea contractului in afara unei licitatii.

Integral in Cotidianul