Corina Vasile - profesoara de limba romana pentru care elevul Bogdan Costache, alias Ralph, a plonjat in gol de la etajul noua - a fost gasita nevinovata de procurorii Tribunalului Bucuresti. Practic, fata de aceasta anchetatorii au dispus neinceperea urmaririi penale pentru savarsirea mai multor infractiuni.

Este vorba de determinare sau inlesnire a sinuciderii; deposedarea in scopul insusirii pe nedrept a unui bun; pentru distrugere a acelui bun; incercare de a determina marturia mincinoasa.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Ministerului Public, “din cercetarile efectuate nu au rezultat date sau indicii care sa duca la concluzia ca moartea sus-numitului a fost urmarea savarsirii unei fapte de natura penala”. Procurorii si-au motivat NUP-ul prin lipsa elementelor constitutive ale infractiunilor pentru care profesoara a fost cercetata.

„Din probele administrate nu a rezultat ca numita Corina Vasile cu intentie l-a indemnat, convins sau sprijinit pe Bogdan Costache sa se sinucida sau ca a dorit sau a acceptat aceasta posibilitate”.

Corina Vasile, 27 de ani, l-a cunoscut pe Bogdan cand acesta era in clasa a XI-a, singurul an in care i-a fost profesoara. Nimeni nu a banuit ca intre cei doi se va infiripa o poveste de dragoste.

Apropiatii lui Bogdan, in special parintii sai, sustin ca ultimele mesaje tip SMS primite de Bogdan Costache pe telefonul sau de la iubita ne indica faptul ca profesoara este autorul moral al mortii tanarului elev. Ea a fost nehotarata mereu in ceea ce priveste continuarea relatiei cu Bogdan si, in loc sa-l indeparteze usor, il ademenea cu mesaje de dragoste.

“La inceputul anului, cand i-am spus lui Bogdan ca o relatie intre noi nu are viitor si ar fi bine sa-i punem capat, acesta a avut o reactie foarte impulsiva, spunand ca se arunca in fata masinilor, lucru pe care l-a si facut, dar masinile au claxonat si au franat, iar Bogdan nu a fost lovit.

In urma acestor ganduri, la care s-a adaugat sentimentul de vinovatie pe care il simteam fata de Dragos, pe care il apreciam si il respectam in continuare, am hotarat sa nu rup relatia cu Dragos si am hotarat sa intrerup relatia cu Bogdan”, declara cu ceva timp in urma profesoara in fata anchetatorilor.

Integral in Gandul