Ati auzit de „Nora pentru mama”? Era un reality-show nascocit de Kanal D (sau preluat de undeva, din zari turcesti), in care o seama de mame plus o bunica isi codoseau cu pricepere puisorii. O duzina de baieti (plus mamicutele aferente) si tot atatea fete au patimit vreo 15 saptamani intr-o casa gen Big Brother.

De fapt, chiar in casa defunctului Frate cel Mare de la Prima. Ca sa va faceti o idee despre succesul emisiunii, trebuie mentionat ca insisi lucratorii la „Nora pentru mama” faceau comanda la taxi dand drept adresa „Casa Big Brother”. Daca ar fi folosit noul nume de cod, ar fi avut semnificativ mai mult de asteptat, pana ce vreun taximetrist se dumirea despre ce e vorba.

Revenind la show-ul de la Kanal D, gazduit si moderat de Gabriela Cristea, el a fost o (prea) lunga ciorba catodica, in care un bucatar plictisit a aruncat ce stia ca inghite pe nemestecate publicul fara pretentii: intrigi, balacareli in direct sau inregistrate, pretinse idile cu durata meteorica, combinari si combinatii, tradari si dezamagiri, tot tacamul.

Miza era mare: cuplul castigator, votat de telespectatori, se alegea cu o suma frumusica si, „cel mai important”, cu o relatie care sa dureze o viata. Dupa cum s-au comportat concurentii, e de presuspus ca invingatorii au impartit banii si s-au despartit ei insisi imediat ce emisiunea a luat sfarsit.

Dar „Nora pentru mama” s-a terminat doar pentru unii. Pentru aceia care n-au imaginatie ori spirit intreprinzator. Pentru aceia care nu se multumesc cu ce le baga in traista Dumnezeu sau vreo echipa de televiziune, lucrurile iau intorsaturi dintre cele mai favorabile.

Chiar daca nu au castigat competitia, Bris si mama lui, doamna Felicia, se hranesc in continuare din gloria care, in mod normal, ar fi trebuit sa fi apus deja. Nu e vorba doar de trecatorii care-i mai recunosc pe strada ori de pustii care le cer autografe. Ci de un blog, pe care cei doi si l-au deschis de curand.

Istoria blog-ului lor e, la randul ei, extrem de amuzanta. Pe blogul sau, scriitorul Florin Lazarescu, povesteste cum s-a intalnit cu doamna Felicia, cu care e vecin de bloc de-o viata. Din una in alta, a aflat ca femeia e marcata de experinta show-ului televizat si ca a scris si o carte despre asta. Lazarescu n-a avut de lucru si i-a sugerat, in gluma, sa-si faca si un blog.

„In cateva ceasuri, a aparut si blogul”, remarca, surprins, romancierul. Mai surprins a fost sa constate ca blogul celor doi e mai accesat decat cel al lui Adrian Nastase. In plus, spre deosebire de fostul premier, pe Bris si mama lui nu-i injura lumea atat de mult.

Integral in Gandul