O femeie din Germania a fost in sfarsut operata, dupa ce timp de 55 de ani a avut un creion infipt in craniu.

Margret Wegner a cazut pe cand avea patru ani, iar creionul pe care il tinea in mana i-a patruns prin piele si a intrat in cap, trecand la milimetru de nervii optici si de unele parti vitale ale creierului, relateaza BBC News.

Toata viata, femeia a avut dureri de cap si ii curgea frecvent sange pe nas.

Dupa o interventie chirurgicala de peste doua ore, medicii din Berlin au reusit sa extraga creionul lung de opt centrimetrii, insa varful, de doi centimetri, s-a fixat atat de tare incat a fost imposibil de scos. La acea vreme, nici un doctor nu a indraznit sa o opereze pe femeie, deoarece creionul era foarte aproape de creier, iar riscurile unei astfel de interventii erau foarte ridicate.

Profesorul Hans Behrbohm, specialist in chirurgie endoscopica, a fost cel care a coordonat interventia chirurgicala, destul de complicata. El a declarat ca doamna Wegner se simte bine si nu prezenta dureri.

„Era o zona destul de dificila pentru operatie, insa datorita tehnologiei avansate, riscul a fost diminuat. Nu va mai avea dureri de cap si va putea zambi din nou”, a declarat doctorul Behrbohm, expert la clinica privata Weissensee din Berlin.

Behrbohm a adaugat ca procedura a reusit cu ajutorul unei reconstituiri 3D a craniului doamnei Wegner, care a permis medicilor sa localizeze cu usurinta organele afectate, implicit sinusurile frontale care au suferit inflamatii grave.