Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) finanteaza formarea unui fond de investitii in domeniul imobiliar in Polonia, a carui valoare initiala a fost estimata la 155 milioane euro si care va investi in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania.

Valoarea totala a proiectului, denumit Arka Property Fund II, a fost aproximata la 155 milioane euro iar contributia BERD se va ridica la aproximativ 15% din total, respectiv la 23,2 milioane euro.

Fondul asteapta aprobarea finala si urmeaza sa fie administrat de BZ WBK AIB TFI, o companie poloneza de administrare de fonduri.

"Scopul crearii fondului este sa obtina castiguri pe termen lung prin investitii imobiliare in cladiri de birouri, retail sau zone de depozitare, precum si prin proiecte de dezvoltare in regiune, respectiv in Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Estonia, LEtonia, Lituania, Romania, Rusia, Slovacia si Ucraina", se arata in comunicatul BERD.

Fondul va fi listat si tranzactionat pe piata secundara a Bursei de Valori de la Varsovia, dupa obtinerea aprobarilor necesare.

Integral in Banii Nostri

de Denisa Maruntoiu