Surse din industria alimentara ne-au declarat ca exista discutii intre Campofrio si Cris-Tim in legatura cu o posibila tranzactie intre cei doi mari jucatori de pe piata locala a mezelurilor. Reprezentantii firmelor amintite se feresc sa dea publicitatii informatii amanuntite despre aceste tratative, dar nu neaga existenta lor. O astfel de alianta ar putea duce la schimbari in ierarhia din Romania.

"Greii" din industria mezelurilor cauta cele mai bune solutii pentru acapararea unei felii cat mai mari din piata. Cris-Tim si Campofrio au fost intr-un "razboi" al marcilor o lunga perioada de timp. Dar se pare ca vremurile acelea au trecut, cei doi producatori realizand ca pot castiga enorm daca isi unesc fortele.

"Piata isi va schimba configuratia"

De ceva timp, in mediul de afaceri au aparut tot mai des informatii neconfirmate oficial despre negocieri purtate intre Campofrio si Cris-Tim. Au existat voci care spuneau ca spaniolii si-ar dori foarte mult sa atraga de partea lor compania condusa de Radu Timis, iar acesta din urma nu refuza ideea unui "mariaj din interes".

Chiar politicile anuntate de cele doua firme duc spre confirmarea unei astfel de strategii.

Negocierile dintre Campofrio si Cris-Tim au fost recunoscute chiar de reprezentantii celor doua firme. Directorul general al sucursalei companiei spaniole in tara noastra ne-a spus ca poate confirma faptul ca au existat discutii pe aceasta tema. "Eu nu am caderea sa fac oferte de asociere sau preluare catre alte firme. Treaba mea este sa ma ocup de business.

Aceste discutii s-au purtat intre avocatii firmei mari si Cris-Tim, dar pana acum nimic nu s-a finalizat. Nu mai este un secret pentru nimeni ca multe dintre afacerile din Romania sunt de vanzare, iar multinationalele, pentru a se dezvolta, cauta astfel de oportunitati.

Societatile si-au dat seama ca, pentru a-si consolida pozitia pe piata, trebuie sa colaboreze.

In mod clar, piata isi va schimba configuratia si vor ramane doar cativa mari jucatori. Asa ca e posibil ca in perioada urmatoare sa apara tot felul de modificari, de asocieri etc.", a precizat Ovidiu Wencz, director general al Tabco-Campofrio.

Integral in Saptamana Financiara