Omul de afaceri mexican Carlos Slim a devenit cea mai bogata persoana din lume, cu o avere estimata la 59 miliarde de dolari (aproape 43 de miliarde de euro), surclasandu-l pe fondatorul Microsoft, Bill Gates, potrivit publicatiei americane Fortune.

Potrivit revistei, afacerile lui Slim i-au adus un profit de 12 miliarde de dolari in acest an, in timp ce rivalul sau in clasament, Bill Gates, s-a bazat doar pe actiunile de la Microsoft si strans o avere de 58 de miliarde de dolari.

Magnatul mexican in varsta de 67 de ani provine dintr-o familie de imigranti libanezi. Are afaceri in domeniul telecomunicatiilor si detine cea mai mare companie de telefonie mobila din America Latina, America Movil.

Magnatul Carlos Slim controleaza, alaturi de familia sa, o avere reprezentand 8% din Produsul Intern Brut (PIB) al Mexicului. Daca averea lui Gates ar avea aceeasi pondere din PIB-ul Statelor Unite, acesta s-ar ridica la 13.000 de miliarde de dolari, valoare mai mare de 17 ori decat nivelul actual.

Slim este implicat si in numeroase actiuni umanitare. Saptamana trecuta a anuntat ca va investi 300 milioane de dolari pentru a construi 100 de scoli in Mexic.

Inca de luna trecuta presa mexicana estima ca Slim i-a luat locul lui Gates in topul bogatilor planetei, iar atunci acesta spunea: "Nu stiu daca sunt pe locul intai, pe locul 20 sau 2 000. Nu conteaza".