Cunoscutul astrolog Pavel Globa, despre care se spune ca a prevazut ca Viktor Iuscenko va fi otravit, dupa care va ajunge la carma Ucrainei, a prezentat ultimele lui previziuni politice. Intr-un interviu acordat cotidianului Novie izvestia, el a declarat ca Rusia va fi, in 2012, victima unei „crize de sistem”.

Potrivit estimarilor sale, pana in 2019, „populatia Rusiei va trebui sa stranga cureaua”. El spune ca „salvarea Rusiei va veni din provincie”.

Globa sustine ca „imediat dupa aceasta criza”, capitala tarii va fi mutata din Moscova la Nijni Novgorod sau Samara. Si numai dupa aceea Rusia va incepe sa-si revina.

In ce priveste viitorul apropiat, Globa este de parere ca, desi luna august nu este una iesita din comun prin evenimentele sale (de amintit ca in ultimii ani aceasta perioada s-a remarcat prin tot felul de dezastre, incepand cu submarinul Kursk, atentatele impotirva unor avioane de pasageri si terminand cu drama de la Beslan), spre sfarsitul intervalului rusii trebuie sa se astepte la unele neplaceri.

„Pentru 28 august si 11 septembrie sunt anuntate eclipse de luna si de soare, cand eventualitatea unor catastrofe creste considerabil. Pot avea loc accidente tehnologice, dar si catastrofe aeriene. Dar nu este numai cazul Rusiei, este valabil pentru toata lumea”, spune Globa.

In alta ordine de idei, el a prezis viata lunga presedintelui belarus, Aleksandr Lukasenko, desfasurarea de baze militare in Azerbaidjan, razboi in Iran si o nesfarsita „tracasare” intre UE si Rusia.

In privinta Ucrainei, astrologul a promis ca „vremurile tulburi vor lua sfarsit peste 7-8 ani”, iar Iulia Timosenko nu va ajunge presedinte, desi conducerea tarii va fi preluata, la un moment dat, de o femeie.