UniCredit Tiriac Bank a obtinut in primul semestru din acest an un profit net de 152,3 milioane lei, cu 30,3% mai mult comparativ cu profitul net combinat inregistrat de fostele banci HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania la sfarsitul semestrului I al anului trecut, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

Veniturile totale ale bancii au crescut pana la valoarea de 419 milioane lei, iar valoarea activelor totale a ramas stabila, la nivelul de 11,303 miliarde lei, cu o usoara scadere de 4% comparativ cu perioada similara a anului trecut, in principal din cauza aprecierii leului.

La finele primului semestru al acestui an, UniCredit Tiriac Bank a raportat un profit brut de 185 milioane lei, cu 35,8% mai mult decat in semestrul corespunzator al anului trecut. Veniturile totale ale bancii au crescut comparativ cu sfarsitul lunii iunie a anului precedent cu 18%, atingand 419 milioane lei, iar venitul operational a crescut cu 27%, atingand 220 milioane lei.

La sfarsitul lunii iunie a acestui an, UniCredit Tiriac Bank avea 593.475 de clienti, in scadere cu 9,7% in principal ca urmare a inchiderii conturilor dormante, masura luata in cadrul procesului de fuziune.

"Este un inceput bun pentru UniCredit Tiriac Bank, care reflecta faptul ca am reusit sa atingem principalele obiective pe care ni le-am propus", a declarat Rasvan Radu, presedinte executiv UniCredit Tiriac Bank.

La sfarsitul perioadei mentionate, valoarea totala a depozitelor bancare a atins 5,2 miliarde lei, o crestere anuala de 7,9%, iar volumul portofoliului de credite al bancii a fost de 6,3 miliarde lei, cu 1,5% mai mare fata de perioada similara a anului trecut.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. Procesul de fuziune dintre UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank, subsidiarele grupului italian UniCredit in Romania, a fost finalizata la data de 1 iunie a acestui an.

UniCredit Group detine active totale de circa 869 miliarde euro (la 30 iunie 2007), fiind prezent in 20 de tari, in care circa 135.000 de angajati deservesc peste 35 milioane de clienti prin intermediul a 7.500 de unitati bancare.