In cadrul show-ului Siggraph a avut loc o prezentare de moda in cadrul careia au fost infatisate publicului cateva articole de imbracaminte sustinute de tehnologie. Prezentarea a avut ca scop demonstrarea faptului ca imbinarea textilelor si a tehnologiei poate fi eleganta.

Costum de baie care produce energie

Una dintre cele mai populare creatii prezentate a fost costumul de baie solar creat de designerul Andrew Schneider. Designerul a acoperit costumul normal de baie cu fasii mici fotovolatice legate printr-un fir subtire conductibil.

Costumul are o productivitate de 5 volti care, prin intermediul unui conector USB, poate reincarca diferite dispozitive, cum ar fi iPod-urile.

Singurul defect al costumului este acela ca persoana care il poarta nu poate intra in apa cu el.

Chiloti - computer

Jenny Chowdury a creat un sutien si o pereche de boxeri, pe care i-a descris ca fiind “o platforma pentru jocurile video”. Proicetate pentru cupluri, articolele de imbracaminte au sase puncte de comanda, localizate in zone diferite. Cuplurile se joaca la un joc video, atingand diferite puncte de control in functie de nivelul la care au ajuns.

Jachete ce transmit mesaje

Jachetele, echipate cu senzori, microaparate de comanda si LED-uri, au fost create pentru cuplurile care doresc ca lumea sa afle ceea ce simt. Cand doua persoane poarta aceste articole de imbracaminte si se tin de mama, senzorii receptioneaza legatura si transmit mesaje care apar scrise pe ambele jachete.

Insa, in momentul persoanele care poarta jachetele se despart, acestea arata mesajul individual.