Operatorul britanic de telefonie mobila Vodafone nu va vinde, cel mai probabil, in aceasta saptamana, o parte din actiunile detinute in cadrul companiei Verizon Wireless, in ciuda unor zvonuri din piata, potrivit unei surse apropiate companiei, citata de Reuters.

Agentia de stiri sustine ca Vodafone trebuie sa decida pana joi, 9 august, daca sa-si exercite dreptul de a vinde cateva actiuni Verizon in valoare de pana la 10 miliarde dolari.

Vodafone, a doua mare companie de telefonie mobila din lume, in functie de numarul de clienti, trebuie sa decida pana joi daca va vinde sau nu o parte din actiunile detinute in cadrul companiei Verizon Wireless. Operatorul britanic detine un pachet de 45% din actiunile Verizon Wireless, actiuni a caror valoare este estimata de analisti la aproximativ 45 miliarde dolari.

Potrivit Reuters, actionarii Vodafone sunt nemultumiti de faptul ca, valoarea actiunilor Verizon Wireless, care este controlata de catre compania americana de telecomunicatii Verizon Communications, nu se reflecta in intregime in pretul actiunilor Vodafone si de faptul ca divizia nu va oferi plata dividendelor cel mai probabil pana in 2009.

Vodafone si Verizon Communications sunt coproprietarii Verizon Wireless, al doilea furnizor de servicii de telefonie mobila din Statele Unite ale Americii. Verizon Communications si-a exprimat interesul clar de preluare a actiunilor detinute de catre Vodafone.