Ca urmare a evolutiei hidrometeorologice, Administratia Nationala “Apele Romane” (ANAR) informeaza ca, marti, in intervalul 7.30 - 10.45, s-au produs averse puternice de ploaie, care au depasit in medie 40 - 45 l/mp in judetele Braila (Bertesti de Jos, Insuratei, Viziru, Zavoaia) si Constanta (Ion Corvin, Aliman, Rasova, Dobromir, Negru Voda, Mosneni, Pecineaga, statiunile:

Venus, Olimp, Costinesti, Tuzla). Administratia Nationala „Apele Romane” anunta ca avertizarea Hidrologica cod galben se va mentine pana joi, 9 august.

Potrivit prognozei hidrologice pentru rauri, in intervalul 7 august, ora 7.00- 8 august 2007, ora 7.00, debitele vor fi in general in crestere prin efectul combinat al precipitatiilor in curs, celor prevazute si propagarii pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu, Oltul mijlociu si inferior, Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Rm. Sarat, Putna, Barlad si pe raurile din Dobrogea.

Pe raurile din bazinul superior si mijlociu al Siretului si in bazinul Prut debitele vor fi stationare iar pe celelalte rauri in usoara scadere. Sunt posibile scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu efecte locale de inundatii pe cursurile superioare ale unor rauri din bazinele hidrografice: Arges, Buzau, Putna, Oltul superior si pe raurile din Dobrogea. Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se vor situa sub cotele de atentie.

Totodata, potrivit prognozei hidrologice pe durata medie, in intervalul 09.08.2007, ora 07.00 - 14.08.2007, ora 07.00, debitele medii zilnice vor fi in crestere pe raurile din bazinele hidrografice: Olt, Arges, Ialomita, Siret si pe raurile din Dobrogea, ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor cazute in interval si propagarii.

Pe celelalte rauri, debitele vor fi in scadere. Sunt posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici, din zonele de deal din sudul si estul tarii, ca urmare a ploilor cu caracter torential prevazute.

ANAR prin Directia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) a anuntat ca supravegheaza in permanenta situatia in zonele afectate de precipitatiile cazute aseara si in cursul zilei de marti.