Swiss Re, cel mai mare reasigurator din lume, a inregistrat, in trimestrul doi din acest an, un profit net de 1,19 miliarde franci elvetieni (un miliard de dolari) in crestere cu 45% fata de trimestrul similar al anului trecut, informeaza Reuters.

Compania elvetiana si-a anuntat, marti, interesul pentru piata asiatica, dupa ce anul trecut a cumparat, contra sumei de 7,4 miliarde dolari, divizia de reasigurari a General Electric, fapt care a contribuit la afisarea acestor rezultate pozitive.

Rezultatele afisate de compania elevetiana sunt sub asteptarile analistilor care estimasera ca profitul trimestrial al companiei se va cifra la valoarea de 1,25 miliarde franci elvetieni. Conducerea Swiss Re si-a anuntat, marti, interesul pentru piata asiatica, vazuta drept urmatorul motor de crestere al companiei, dupa achizitia diviziei de reasigurari a General Electric intreprinsa anul trecut.

Oficialii Swiss Re au precizat ca atat inundatiile din Marea Britanie cat si dificultatile aparute pe piata creditelor ipotecare din Statele Unite ale Americii au afectat in mica masura rezultatele financiare ale companiei. Se estimeaza astfel ca, inundatiile din Marea Britanie din lunile iunie si iulie ale acestui an vor genera companiei costuri de aproximativ 100 milioane franci elvetieni.

In primul trimestru din acest an, profitul net a avansat pana la valoarea de 1,33 miliarde franci elvetieni (1,07 miliarde dolari), fata de valoarea de 863 milioane franci, cat inregistrase in acelasi trimestru al anului anterior.

Amintim ca ieri, 6 august 2007, al doilea mare reasigurator la nivel mondial, Munich Re, a anuntat o crestere de 1,8% a profitului net aferent celui de-al doilea trimestru din acest an, pana la valoarea de 1,14 miliarde euro (1,57 miliarde dolari).