In Romania comunista au existat persoane care au indraznit sa incalce “regulile” si una dintre caile folosite a fost arta interpretativa.

BBC relateaza ca gesturile lui Florian Pittis de incalcare a regulilor impuse de regimul comunist nu inseamna foarte mult in ziua de azi, dar cuvintele si cantecele lui, au facut sa fie considerat rebelul anticomunist, au fost un semn de speranta, iar sub dictatuta lui Nicolae Ceausescu speranta era rar intalnita.

BBC arata ca simpla prezenta a lui Pittis evoca un grad de independenta. Prin parul sau lung, care il facea sa para un star din filmele western, era vazut de catre autoritatile comuniste ca un degenerat. La un moment dat un sef de partid l-a amenintat pe Pittis cu o tunsoare fortata, dar a scapat.

“A fost un artist pur” spune criticul de teatru, Magdalena Boiangiu, potrivit careia, Pittis afirma ca 'nimic in viata nu se intampla fara motiv', relateaza BBC.

Exista un mister in viata lui Pittis, cum l-au lasat comunistii pe el sa fie ceea ce era? Raspunsul venea tot de la artist, lui Ceausescu nu i-a pasat foarte mult de teatru, de aceea uneori, autoritatile inchideau ochii cu privire la ceea ce se intampla pe scena, comenteaza news.bbc.co.uk.