Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat ca BCR a castigat licitatia privind gestionarea fondurilor europene, iar Raiffeisen Bank a informat ministerul ca va contesta acest rezultat, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, membru in Comisia de Evaluare a Ofertelor, Daniel Serbanescu.

La inceputul lunii iunie, Ministerul Agriculturii anunta ca patru banci, respectiv Raiffeisen Bank, Banca Carpatica, BCR si Banc Post au depus ofertele in cadrul licitatiei pentru alegerea bancii care se va ocupa de gestionarea fondurilor europene.

Licitatia a fost suspendata, in cursul lunii iunie, deoarece dupa deschiderea ofertelor s-a aflat despre o contestatie depusa de BRD, de care ministerul nu stia.

"In momentul in care am aflat de contestatia BRD, noi selectasem o banca, respectiv BCR, insa nu am putut sa comunicam rezultatul deoarece a trebuit sa suspendam licitatia pana la rezolvarea contestatiei", a spus Serbanescu.

Acesta a precizat ca in data de 31 iulie, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a anuntat ca a respins contestatia depusa de BRD.

"Pe de o parte, BRD poate ataca aceasta decizie in termen de zece zile, insa noi am putut informa participantii la licitatie cu privire la castigator, imediat ce am primit raspunsul CNSC", a mentionat Serbanescu.

Potrivit acestuia, Raiffeisen Bank a informat, miercuri, Ministerul Agriculturii ca a depus contestatie privind organizarea licitatiei.

"Asteptam o informare oficiala de la CNSC daca s-a depus sau nu contestatie. Daca suntem informati ca a fost depusa contestatia, suspendam licitatia. In mod firesc, contractul cu BCR ar fi trebuit sa fie semnat pe 27 august", a spus Serbanescu.

integral in Bussines Standard