In lume, se fac, an de an, sute de mii de operatii de apendicita. Nu mai vorbim de maselele de minte care nici nu apar bine ca trebuie scoase. Cei care sufera astfel de interventii se intreaba probabil de ce ne nastem cu anumite madulare care, teoretic, nu ne folosesc la nimic. Site-ul livescience.com ofera o explicatie.

1. Apendicele uman. Daca ar fi sa ne luam dupa evolutionisti, nu are niciun rol. Unora ne face probleme, altora, nu. La unele animale insa, ajuta la digestie. Paleontologul Alfred Sherwood Romer era de parere ca apendicele nu este important decat pentru chirurgi, ca suport financiar, dat fiind numarul mare de apendictomii pe care le fac an de an.

Acum cativa ani, de exemplu, numai in SUA s-au inregistrat 300 de mii de asemenea operatii, dar si 371 decese.

Spre deosebire de evolutionisti, creationistii sustin ca toate madularele isi au rostul lor bine stabilit. De exemplu, apendicele: are rolul de a proteja organismul impotriva infectiilor.

2. Tesut mamar si sfarcuri, la barbati. Acest subiect este destul de controversat. Cei care sunt impotriva teoriei evolutiei pot intreba “Se trage barbatul din femeie?”. Raspunsul este, bineinteles, negativ. Atat femeile, cat si barbatii, au sfarcuri, pentru ca in primele faze de formare, fetusii nu au sexul definit. Abia apoi, testosteronul face diferenta. Toate mamiferele, femele sau masculi, au tesut mamar.

Deoarece cancerul se poate dezvolta in acest tesut, indiferent de sex, tesutul mamar poate fi periculos.

3. Maselele de minte. Cu toata durerea, timpul si banii pe care ni le mananca, maselele de minte se incapataneaza sa creasca. Sunt doua motive pentru care ele au devenit nefolositoare. Primul: falcile omului s-au micsorat, fata de cum le aveau stramosii lui, iar maselele incearca sa creasca intr-o falca mult mai mica. Al doilea motiv tine de igiena orala.

Acum cateva mii de ani, era un lucru obisnuit ca un tanar de 18 ani sa-si piarda mai multi sau aproape toti dintii. Atunci maseaua de minte era de mare ajutor.

4. Coccisul. Potrivit evolutionistilor, coccisul reprezinta reminescenta cozii, prezente la multe mamifere. Creationistii sunt de alta parere: coccisul serveste drept ancora pentru muschii pelvisului, fara de care omul nu ar putea sta confortabil pe scaun.

Au fost si cazuri in care “codita” a fost indepartata chirurgical fara sau cu mici efecte nefavorabile sau in care copiii s-au nascut cu coada.

5. Parul de pe corp. De ce se ridica parul pe noi ? Animalele se zbarlesc sa para mai mari in fata potentialilor dusmani, insa blana le tine si de cald. In ceea ce-i priveste pe oameni, parul nu mai joaca demult acest rol. Cu toate astea, o parte din par le este de folos si lor. De exemplu: genele pot tine deoparte transpiratia de ochi.

Celor enumerate mai sus li se mai adauga splina, timusul si amigdalele. Acum cativa ani, evolutionistii au enumerat peste 170 de astfel de madulare, care nu mai sunt de folos in ziua de azi. O data cu descoperirile din domeniu, lista s-a redus continuu, incat azi nu mai cuprinde niciun organ vestigial.