Multi viseaza sa aiba propriul restaurant, sa fie gazde si sa puna pe masa mancaruri care te fac sa salivezi numai cand le vezi. Pentru asta trebuie insa multi bani, iar economistii spun ca nu este o afacere din care sa te imbogatesti. Cu toate astea, starurile americane au investit milioane de dolari in restaurante care de care mai cochete.

Jurnalistii de la forbestravel.com ne dezvaluie si motivul: putini sunt cei pasionati de gastronomie. Majoritatea au facut-o pentru popularitate.

Francis Ford Coppola este unul dintre putinele celebritati indragostite de gastronomie. A descoperit ca ii place sa gateasca, de cand era in liceu. Pentru ca era prea sarac sa duca fetele la restaurant, pregatea singur cinele romantice.

Mai tarziu a gatit pentru cei din echipa de filmare, asa ca deschiderea celor doua cafenele restaurant - Cafe Zoetrope, in San Francisco si Cafe Rosso & Bianco, in Palo Alto, in California - nu a fost nimic neobisnuit pentru el. Inainte sa le inaugureze, a dau o fuga pana la Napoli, unde a gustat o mie si una de feluri de pizza, ca sa faca si el la fel acasa, in America.

Paul Newman si bucatarul sef Michel Nischan au deschis in Westport, Connecticut, Dressing Room, un restaurant traditional american. Scopul celor doi patroni celebri este sa „readuca vremurile cand se manca si altceva in afara de hot dog si hamburger”. Salatele si limonadele lor aduc milioane de dolari, bani care sunt donati teatrului din oras.

Tribeca Grill si Nobu, in New York. Rubicon, in San Francisco. Toate 3 sunt ale lui Robert De Niro si le-a mers vestea ca servesc cele mai bune specialitati din stridii. Cu toate astea, bucatarii nu se dau in laturi nici de la preparate din peste, miel sau ciuperci.

In 2003, rapper-ul Jay-Z a deschis in New York si in Atlantic City 40/40 Club - un bar sportiv, care se intinde pe mai multe nivele. Masoara mai bine de o mie de metri si este impanzit de plasme. Pe pereti atarna tricouri purtate de sportivi, cu numarul 40. Cu toate astea, la mare cinste se afla si tricoul lui Michael Jordan, chiar daca are numarul 23.

Jennifer Lopez a deschis restaurantul Madre’s in 2002, in cinstea bunicii din partea mamei, Julia Rodriguez, care ii pregatea mancarurile favorite. Localul se afla in Pasadena, California. Decorul cald aminteste de casele din Havana, cu fete de masa dantelate, portelanuri pictate manual, podele negre si candelabre.

Justin Timberlake a investit anul trecut in restaurantul Destino, din New York

Serveste mancaruri specifice sudului Italiei: paste carbonara, chiftelute, parmigiana cu carne si scoici coapte. Luna trecuta a deschis un altul: Southern Hospitality, unde se serveste mancare cu specificul orasului Memphis, inspirata retetele gatite de familia sa.

Restaurantul Gloriei Estefan si al sotului ei se numeste Lario’s On The Beach si se afla in Miami. Weekend-urile in acest local sunt foarte animate atunci cand canta o formatie latino. Cine ajunge aici trebuie neaparat sa guste gratarul care-ti lasa gura apa, specialitatea casei: arroz con pollo (orez galben cu pui) sau paella.

Moby a deschis o cafenea/restaurant in New York - Teany. El a declarat ca unul dintre scopurile lui este sa creeze un restaurant vegetarian, in care sa vina si sa se simta bine chiar si cei care nu sunt vegetarieni. Aici sunt servite 98 de feluri de ceai, branza de capra si salata de anghinare.