Crearea grupului “Identitate, Traditie si Suveranitate” (ITS) din Parlamentul Europei reprezinta “un moment important in incercarea dreptei radicale de atingere a puterii pe continent“, sustine publicatia americana Intelligence Report.

Jurnalistii spun ca grupul a putut fi format dupa accederea in PE a extremistilor romani si bulgari si ca va beneficia astfel, in fiecare an, de echivalentul in euro a sumei de 1.34 milioane de dolari.

Prestigioasa revista americana afirma, intr-o analiza consacrata grupurilor extremiste din Uniunea Europeana publicata in ultima sa editie, ca organizarea unui grup radical de dreapta in Parlamentul European a fost dorita de mult de partidele “cu vederi xenofobe, anti-semite si rasiste”, insa nu a fost posibila decat dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE la inceputul acestui an.

Reprezentantii Partidului Romania Mare si ai formatiunii bulgare Ataka au facut ca numarul “euro-deputatilor extremisti sa ajunga la 21“ si sa atinga limita legala necesara pentru formarea unui grup parlamentar.

Intelligence Report citeaza surse din cadrul ITS care declara ca grupul militeaza pentru cultura europeana traditionala si suveranitatea fiecarui stat membru al Uniunii Europene, sustinand ca este sprijinit de voturile a 23 de milioane de alegatori de pe continent.

Publicatia americana precizeaza si ca formarea grupului ITS a permis membrilor sai sa dobandeasca timp suplimentar pentru discursurile de la tribuna Parlamentului, mai multe posturi in comisiile de lucru si accesul anual la fonduri in valoare de 1.34 milioane de dolari.

Intelligence Report ii aminteste intre membrii grupului condus de francezul Bruno Gollnisch pe “cei sase membri ai partidelor rasiste din Romania“, pe deputatul independent britanic Ashley Mote, pe nepoata fostului dictator italian Benito Mussolini, Alessandra, sau pe cei trei deputati ai miscarii Interesul Flamand din Belgia.

Analiza prestigioasei reviste americane a aparut cu doar cateva zile inainte ca presa de la Bucuresti sa anunte ca liderii Partidului Romania Mare au decis organizarea in luna septembrie la Palatul Parlamentului a Congresului grupului “Identitate, Traditie si Suveranitate“.

Intelligence Report este o revista trimestriala publicata de organizatia non-profit Southern Poverty Law Center (SPLC) ale carei scopuri declarate sunt combaterea rasismului si promovarea drepturilor civile. Centrul a devenit cunoscut pentru victoriile legale obtinute impotriva gruparilor de extremisti albi din Statele Unite.