Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, a declarat joi ca ANL va construi, in 2007, 3800 de noi locuinte. Potrivit ministrului, agentia are la dispozitie in acest sens 47 de milioane de RON. 22 de milioane provin din fondurile obtinute din privatizarile realizate in 2006.

Borbely a mai declarat ca cele 3800 de locuinte noi nu vor putea acoperi cererea pentru acest gen de unitati, fiind inregistrate 13.000 de astfel de solicitari. Cel mai important proiect imobiliar derulat in acest moment este cel din cartierul Henri Coanda, Bucuresti.

Ministrul a confirmat faptul ca apartamentele ANL vor putea fi vandute de ocupanti, dar ca acest lucru se poate intampla doar unui chirias care il ocupa timp de cinci ani.

De asemenea, cumparatorul nu va putea sa instraineze apatamentul timp de cinci ani si va trebui sa-l achite "cu banii jos", nefiind acceptate variantele in rate.

Borbely spune ca estimarile arata ca, la un pret mediu de 35.000 de euro, vanzarea apartamentelor din blocurile ANL va duce la incasarea a aproximativ 60 de milioane de euro.

Banii obtinuti din vanzare ar urma sa fie virati intr-un fond special "si vor fi folositi numai si numai pentru constructia de locuinte".