Presedintele Traian Basescu a solicitat Guvernului ca vila de protocol din statiunea Covasna, aflata in administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), sa fie scoasa de pe lista imobilelor care urmeaza a fi vandute si sa ramana, in continuare, in domeniul public.

Basescu locuieste in vila din Covasna de mai bine de o saptamana, seful statului aflandu-se in concediu de odihna. Situata in Valea Zanelor, aceasta este, de fapt, fosta vila de vanatoare a lui Nicolae Ceausescu, construita in anii ‘80. Ea are pista de elicopter si a fost folosita de-a lungul timpului de mai multi demnitari.

Autoritatile locale din judetul Covasna sunt interesate sa preia vila pentru a o introduce in circuitul turistic.

Deocamdata, RA-APPS nu a inclus vila pe lista primelor imobile pentru care au fost deja lansate anunturi de vanzare.

Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a precizat, de altfel, ca lista imobilelor RA-APPS care vor fi vandute prin licitatie sau vor ramane in domeniul public al statului va fi definitivata pana la sfarsitul lunii august, odata cu finalizarea actului normativ de reorganizare a institutiei.

Intrebat daca va da curs solicitarii presedintelui Traian Basescu de mentinere a vilei de protocol in domeniul public al statului, seful SGG a precizat ca aceasta va reprezenta o hotarare a Guvernului.

Integral in Gandul

de Raluca Dumitriu