Vom avea un sezon turistic foarte bun, poate chiar cel mai bun de dupa 1990, potrivit estimarilor lui Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM-uri, comert, turism si profesii liberale. Acesta a declarat ca, in lunile iulie si august, gradul de ocupare a locurilor de cazare pe litoral se ridica la 80% in timpul saptamanii si la 110% in weekend.

Explicatia pentru depasirea gradului de ocupare de 100% o reprezinta cele 20.000 de locuri de cazare nedeclarate. Este vorba de persoanele care inchiriaza „la negru” turistilor apartamentele sau cate o camera din casa sau din apartament.

Controale mai stricte

Controalele Comandamentului de Litoral vor viza, in perioada urmatoare, in special hotelurile de una, doua si trei stele, unde sunt cazati de obicei turistii romani si unde investitiile au fost minime, sustine ministrul. Astfel, daca serviciile oferite nu corespund clasificarilor, unitatile de cazare vor fi declasificate.

Pentru ca lucrurile sa mearga mai bine pe litoral, toate unitatile trebuie privatizate, considera Silaghi. Iar primul pe lista urgentelor este Complexul Panoramic - Amfiteatru - Belvedere din statiunea Olimp, care „este in paragina si afecteaza imaginea statiunii”, potrivit ministrului turismului.

Integral in EvZ