Cristian Sima, fost membru in Consiliul de Administratie al BVB, a raspuns miercuri, acuzatiilor aduse de Dan Paul, care considera initiativa lui Sima de a prelua Bursa drept o cale "ostila", si a declarat ca detine aproape 3% din actiunile Bursei, dupa ce a platit 700.000 de euro pentru inca 0,9% din titluri.

"Nu doresc sa fac nimic ostil, din moment ce cumpar in mod legal. Cand o sa ajung la 5%, o sa va spun care sunt planurile de viitor. Poate cand eu o sa ajung la 5%, statutul Bursei de Valori Bucuresti va fi altul si se va putea cumpara si 100%, sau poate atunci Bursa va fi cotata, sau nu stiu ce va fi. Cand voi ajunge la 5%, la 4,90, vin si va spun. Momentan, tot ce am cumparat am facut pe fata", a subliniat Sima.

Mai mult, Cristian Sima a spus ca in privinta initiativei sale de a convoca Adunarea Generala a Actionarilor Bursei de la Bucuresti, "deja, foarte multe SSIF-uri au semnat". Sima a adaugat ca initiativa sa a fost semnata de peste 10% din actionari, atat cat este minimul cerut de lege: "Au semnat multi. Mult peste 10%, cat e nevoie. Nu stiu cati au semnat, pentru ca pe cand am plecat erau vreo 10-11".

"Convocarea propune elaborarea si aprobarea unei noi strategii de dezvoltare a BVB, chestie pe care voi incerca sa o pregatesc cu lux de amanunte, dupa care va avea loc revocarea acestui Consiliu de Administratie si alegerea unui alt CA, care poate sa fie acelasi, daca actionarii asta vor dori, care sa duca la indeplinire aceasta idee", a explicat presedintele WBS Investment.

Cristian Sima a mai declarat ca initiativa sa de convocare a Adunarii Generale a Actionarilor "nu este pentru a prelua ostil Bursa de Valori", el dorind sa creeze si sa probeze o noua strategie cu un Consiliu in care "fiecare membru al Consiliului va trebui sa raspunda de un punct, si va trebui sa-l indeplineasca".

Integral in Curierul National

de Diana Cioltei