Un ucrainian care masoara 2,57 metri a fost recunoscut de Cartea recordurilor Guinness, ca fiind cel mai inalt om din lume in viata, batand precedentul record cu 22 cm, relateaza AFP.

„Cartea recordurilor a confirmat ca cel mai inalt om din lume este Leonid Stadnik, din Ucraina, dupa ce s-a descoperit ca acesta masoara 2,57 metri” a declarat Amarilis Espinoza, purtatoarea de cuvant a editurii, care a precizat ca in editia Guinness din 2008, ucrainianul il va inlocui pe Bao Xishun, un mongol, din China, care masoara „doar” 2,36 metri.

In 2006, Bao il depasise cu 2 mm pe tunisianul Radhoaune Charbib.

Potrivit BBC News, Stadnik, in varsta de 37 de ani, este de profesie veterinar. El a inceput sa creasca rapid la varsta de 14 ani, dupa ce a suferit o operatie la creier, care a dus la stimularea glandei sale tiroide.

Nascut din parinti care masurau 1,73 m si 1,52 m, barbatul spusese mai de mult ca e cel mai inalt om din lume, dar recordul nu a putut fi omologat, deoarece el a refuzat in mod repetat sa se lase masurat de Guinness.

Totusi, cel mai inalt om care a trait vreodata ramane Robert Wadlow, din statul american Illinois, care in anul mortii, 1940, masura 2,72 m.