Grupul Aldi, al zecelea operator de retail din lume, cu afaceri de aproximativ 39 de miliarde de euro, si-a facut simtita prezenta pe piata romaneasca prin infiintarea unei societati. Aldi Stores SRL este controlata in totalitate de Hofner, subsidiara austriaca a retailerului german.

Firma din Romania a fost inregistrata la Ministerul Finantelor pe 26 iunie anul acesta, dar reprezentantii ei nu au putut fi contactati pentru detalii. Sediul firmei este amplasat in centrul Bucurestiului.

Potrivit surselor citate de cotidianul unguresc „Budapest Business Journal“, Aldi se afla in momentul de fata in stadiul de analiza a pietei romanesti, astfel ca nu exista inca un proiect de dezvoltare foarte bine pus la punct.

In cazul in care decizia de a deschide magazine in Romania se va materializa, Aldi va gasi aici o piata destul de concurentiala pe acest segment. Aproape toti marii actori de pe piata de retail si-au adus in tara noastra si divizia de discount.

Este vorba, spre exemplu, de Tengelmann, care detine Plus Discount, Lidl&Schwarz, care opereaza magazinele Kaufland, Louis Delhaize, cu Profi, si de Rewe, cu Penny Market. De asemenea, numarul de magazine cu preturi mici aproape s-a dublat de la un an la altul.

Integral in Cotidianul